500 miljoen dollar, maar geen dak voor US Open

De komende zes tot acht jaar wordt er 500 miljoen dollar (395 miljoen euro) in het renoveren van het US Open-complex gepompt. Verrassend genoeg valt een dak voor het centrecourt niet onder de plannen. Een vreemd besluit, daar de mannenfinale de afgelopen vier jaar telkens vanwege de regen uitgesteld werd van zondag naar maandag.

Zelf het traditionele Wimbledon beschikt over een overdekte baan evenals de Australian Open. Op Roland Garros ontbreekt ook een overdekte court. We zagen afgelopen editie dat ook dit voor een uitgestelde mannenfinale zorgde. Nadal-Djokovic kon vanwege de regen niet volledig op zondag worden gespeeld. Djokovic had op het moment tot de onderbreking het beste van het spel, maar kon de draad maandag niet oppakken. Hoe was de finale gelopen als deze overdekt op zondag afgespeeld kon worden? 

Moderniseringsplan
Het moderniseringsplan voor de Flushing Meadows (het complex waar de US Open wordt gehouden) bevat onder andere het herbouwen van het Louis Armstrong-stadion, dat daarmee van 10.000 naar 15.000 zitplaatsen gaat. Plus de bouw van een nieuw Grandstand Stadium met 8000 zitplaatsen. Diverse banen worden verplaatst en er komt een nieuw parkeerterrein. In totaal komen er 10.000 plaatsen extra bij.

De bouw start in het najaar van 2013, waarbij uiteraard rekening wordt gehouden met de jaarlijkse US Open.

De complete plannen.

Lees ook:US Open-finale Djokovic – Murray
Lees ook:Nadal en Djokovic vechten maandag verder om de Roland Garros titel
Lees ook:Dak op centre court Wimbledon geeft garanties
Lees ook:Regen teistert slot van de US Open
Lees ook:Enkelfinales Australian Open live bij de NOS

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>