Federer elimineert Davydenko in kwartfinale Australian Open

Roger FedererRoger Federer staat in de halve finales van de Australian Open. De Fed-Express had moeite om op stoom te komen, maar nadat hij de eerste set af moest staan aan Davydenko, ging het voor de Zwitser lopen. Daardoor won Federer in vier sets.

De laatste twee confrontaties tussen de mondiale nummer 1 van de wereld en Davydenk0 – zesde op de wereldranglijst – waren allebei in Davydenko’s voordeel beslecht. Zowel bij de World Tour Finals in Londen als bij het ATP-toernooi van Doha werd Federer geklopt. Daarvoor had de Zwitser nog nooit een partij van de stoïcijnse Rus verloren.

In de kwartfinale in Melbourne kende Federer een belabberde start. Hij gaf de eerste set met 2-6 prijs. Halverwege het tweede bedrijf keerde de partij. Federer pakte set  2 en 3 met 6-3 en 6-0. In de vierde set bracht een break op 5-5 de beslissing die Federer tot halvefinalist promoveerde. Voor Davydenko, de man in topvorm, rest niets anders dan lof voor zijn goede spel van de afgelopen weken.

De Fed-Express speelt in de halve finale tegen de winnaar van de laatste kwartfinale, die gaat tussen Novak Djokovic en Jo-Wilfried Tsonga.

Lees ook:Overwerk voor Djokovic; Davydenko in topvorm
Lees ook:Nadal in finale Shanghai gevloerd door Davydenko
Lees ook:Roger Federer wankelt niet tegen Lleyton Hewitt
Lees ook:Davydenko voorkomt clash tussen Federer en Nadal
Lees ook:Winst voor Thiemo de Bakker in confrontatie met Robin Haase

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>