Roger Federer wankelt niet tegen Lleyton Hewitt

Roger FedererRoger Federer heeft zonder noemenswaardige problemen de kwartfinales van de Australian Open bereikt. ‘Local hero’ Lleyton Hewitt probeerde in de vierde ronde de Zwitser wel te verontrusten, maar de beste tennisser van de wereld wankelde geen moment.

Het publiek in de Rod Laver Arena kreeg een vrij eentonige wedstrijd voorgeschoteld, waarin Federer met 6-4, 6-3 en 6-2 de overwinning voor zich opeiste. In de kwartfinales treft de Fed-Express de Rus Nikolaj Davydenko. In de laatste twee confrontaties won Davydenko.

Lees ook:Djokovic en Davydenko in kwartfinales Melbourne
Lees ook:Federer elimineert Davydenko in kwartfinale Australian Open
Lees ook:ATP Finals: Federer treft Davydenko, Del Potro versus Söderling
Lees ook:Nikolaj Davydenko pakt met ATP Finals zijn eerste grote prijs
Lees ook:Overwerk voor Djokovic; Davydenko in topvorm

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Roger Federer wankelt niet tegen Lleyton Hewitt

  1. Beste Vriend

    Volgens mij heeft Federer nog nooit gewankeld tegen Hewitt…op een of andere manier verwacht je dat wel, maar blijkt constant dat Hewitt zoveel tekort komt tegen echte toppers, de tijd dat hij de wereldranglijst aanvoerde was het matig gesteld met echte toptennisers.

      /   Reply  / 
  2. Rene Schijven

    Van de 24 ontmoetingen heeft Hewitt er anders toch 7 gewonnen! Er zijn niet veel mensen die kunnen zeggen dat ze meer dan 5 keer van Federer hebben gewonnen! Voor zover mijn kennis reikt zijn dat alleen Nadal (13), Nalbandian (8), Murray (6), Henman (6) en Djokovic (5). Een mooi rijtje om tussen te staan. Wel degelijk een echte angstgegner voor Federer!

      /   Reply  / 
    1. Paul Bredewoud

      Hewitt heeft waarschijnlijk die partijen gewonnen toen Federer nog niet op zijn top was. Ze zijn van dezelfde leeftijd maar Hewitts hoogtijdagen dateren van 10 tot 8 jaar terug terwijl Federer toen nog niet echt opviel. De laatste 15 partijen verloor Hewitt kansloos dus dat zegt genoeg lijkt mij.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>