Nikolaj Davydenko pakt met ATP Finals zijn eerste grote prijs

Nikolaj Davydenko is winnaar geworden van de ATP World Tour Finals. In de finale van het officieuze wereldkampioenschap tennis versloeg de als zesde geplaatste Rus de Argentijn Juan Martin del Potro. In de O2 Arena in Londen zegevierde Davydenko in twee sets over de winnaar van de US Open. Het werd vrij eenvoudig 6-3 en 6-4.

Davydenko won in zijn loopbaan nog niet eerder zo’n grote prijs. Vorig jaar verloor hij bij de Masters in Shanghai nog in de finale van Novak Djokovic. Overigens komt de zege in Londen de Rus helemaal toe. Hij versloeg onder alle tennissers die dit jaar een grandslamzege boekten. Dat waren Rafaël Nadal (Australian Open), Roger Federer (Roland Garros en Wimbledon) en in de finale dus Del Potro, die dit jaar de US Open won.

Lees ook:ATP Finals: Federer treft Davydenko, Del Potro versus Söderling
Lees ook:Davydenko elimineert Federer in halve finale ATP Finals
Lees ook:Nadal in finale Shanghai gevloerd door Davydenko
Lees ook:Novak Djokovic is eindelijk weer eens de sterkste
Lees ook:Deelname aan Masters afgedwongen door Del Potro

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>