Davydenko elimineert Federer in halve finale ATP Finals

Tennis; AlgemeenNikolaj Davydenko heeft zich ten koste van Roger Federer geplaatst voor de finale van de ATP World Tour Finals. De als zesde geplaatste Rus won in drie sets van de Zwitser. Tot vandaag had Davydenko in twaalf ontmoetingen nog nooit gewonnen van de Fed-Express. Davydenko zegevierde in drie sets. De setstanden waren 6-2, 4-6 en 7-5.

Voorafgaand aan de partij leek Roger Federer in het voordeel te zijn. Naast de onderlinge stand opgebouwd in eerdere wedstrijden had Federer een dag extra rust gehad. Davydenko moest vrijdagavond laat zelfs nog de baan op. Hij liet toen Rafaël Nadal in het stof bijten.

Met de winst in de halve finale evenaart Davydenko zijn prestatie van vorig jaar. In de finale in toen nog Shanghai verloor hij destijds van Novak Djokovic. Die tegenstander elimineerde hij al in de groepsfase. De opponent in de finale wordt vanavond bekend. Robin Söderling speelt tegen Juan Martin del Potro.

Lees ook:Nadal in finale Shanghai gevloerd door Davydenko
Lees ook:Nikolaj Davydenko pakt met ATP Finals zijn eerste grote prijs
Lees ook:Davydenko voorkomt clash tussen Federer en Nadal
Lees ook:Federer met moeite naar halve finale Doha; Nadal simpel verder
Lees ook:Federer dendert over Tsonga naar finale Australian Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>