De Australian Open Vault: uren voorpret!

Voor de echte tennisfans zal dit een eindeloos lange, frustrerende week zijn. Natuurlijk zijn er de toernooien in Sydney, Auckland en Hobart, maar het is nu stiekem gewoon een kwestie van wachten op en smachten naar de Australian Open die aanstaande maandag in Melbourne van start gaat. Het echte toptennis gaat dan pas losbarsten. We kunnen deze week wel gaan kijken naar de wedstrijden van Marin Cilic en Philipp Kohlschreiber en John Isner, maar, met alle respect voor deze spelers, we zijn weer toe aan de ontmoetingen tussen de huidige tennislegendes; Nadal, Federer, Djokovic en Murray. Deze week hoef je je tennisbehoefte echter niet al te veel te verwaarlozen: de geweldige website opgezet door de Australian Open-crew doet wonderen, met een vrij complete database van de meest tot de verbeelding sprekende wedstrijden die in Melbourne werden gespeeld de afgelopen jaren. Immers, als kijker moet je je ook goed voorbereiden op de grote toernooien…!

 

 

Het is niet het enige internet-platform waar de Australian Open goed vertegenwoordigd is. Ook de Facebook-pagina en Twitter-pagina worden erg goed bijgehouden, en verdienen zeker een nieuwe like/follow van je voordat het toernooi begint: zo blijf je volgende week helemaal op de hoogte! Op de Australian Open Vault website valt echter het meeste vermaak te vinden. Kijk wedstrijden terug van Federer, Nadal, Djokovic of Murray, maar ook zelfs van John McEnroe of Jimmy Connors.

Mijn twee sterkste aanbevelingen zijn de halve finale partij van Fernando Verdasco en Rafael Nadal uit 2009, en de halve finale partij van Fernando Gonzalez en Tommy Haas uit 2007. De eerste partij tussen de twee Spanjaarden zul je je meteen kunnen herinneren als je de partij destijds gezien hebt. Het is in mijn mening de beste tenniswedstrijd ooit gespeeld waarin beide spelers hun topniveau halen. Ik garandeer dat je je in ieder geval niet zal vervelen. Wel heb je wat tijd nodig, een vrije middag of avond het liefst: de wedstrijd duurt 5 uur. De tweede wedstrijd tussen Haas en Gonzalez is een snelle fix voor als je die 5 uur niet over hebt: in 90 minuutjes slaat Gonzalez de Duitser van de baan. Niet zo interessant dus, zul je denken. Totdat ik erbij zeg dat de Chileen in totaal de hele wedstrijd (zijn debuut in de halve finale van een Grand Slam) slechts 3 ongedwongen fouten maakte, tegenover 42 winners. Ja, inderdaad. Het is een demonstratie van pure klasse waarin zijn tegenstander niets kwalijk genomen kan worden, want alles wat de Chileen probeert lukt hem. Sterker nog, als we de tweede set niet mee zouden tellen, zou de teller staan op 30 winners versus 0 fouten. De man speelde 2 foutloze sets in zijn eerste halve finale ooit. Dat terwijl hij forehands noteerde van 172 km/u. Een onwaarschijnlijke prestatie. Als dat je niet in de stemming brengt voor de wedstrijden volgende week, weet ik het ook niet meer!

Lees ook:Rafaël Nadal in drie sets naar halve eindstrijd in New York
Lees ook:Regen teistert slot van de US Open
Lees ook:Isner en Mahut kunnen het ook in 1 uur en 18 minuten
Lees ook:Rafael Nadal – Stanislas Wawrinka: een vooruitblik
Lees ook:Vooruitblik: de Mubadala “World Tennis Championship” 2013

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>