Rafael Nadal – Stanislas Wawrinka: een vooruitblik

 

Morgen om 9:30 Nederlandse tijd staat de eerste Grand Slam finale van 2014 op het ATP-menu. De grote vraag is of het een hoofdgerecht wordt, of slechts een toetje na de grote wedstrijden die we al gezien hebben tussen Wawrinka & Djokovic en Nadal & Federer. Of wordt het zelfs mosterd na de maaltijd; Wawrinka is er in alle 12 de ontmoetingen tussen de twee nog nooit in geslaagd om een set te pakken tegen de Spanjaard. Het lijkt erop dat deze 13e partij wel heel ongelukkig moet verlopen voor Nadal wil hij er niet in slagen om zijn 14e Grand Slam titel te pakken…

Als je het toernooi in Melbourne een beetje gevolgd hebt, weet je dat Wawrinka een droomweek beleeft. Hij heeft de nummer 2 van de wereld en angstgegner Novak Djokovic eindelijk een keer verslagen in de kwartfinale, en in de halve finale was hij overtuigend te sterk voor de man in vorm Tomás Berdych (7). Nadal heeft wisselvallig gepresteerd dit toernooi: tegen Kei Nishikori (16) en Grigor Dimitrov (22) was hij niet op zijn best, maar in de derde ronde tegen Gael Monfils (26) en in de halve finale tegen Roger Federer (6) liet hij wel duidelijk zien waarom hij de nummer 1 van de wereld en de absolute titelfavoriet is.

Ik hoop van harte dat de Zwitser er een spannende wedstrijd van kan maken en dat hij voor het eerst in zijn loopbaan een set kan pakken. Hij is er al twee keer dichtbij geweest (tiebreaks die met 14-12 en 12-10 naar Nadal gingen) en zijn vorm van deze week lijkt beter dan ooit. Verder dan 1 set komt Wawrinka denk ik echter niet, ik verwacht een overwinning voor Nadal in 4 sets.

Lees ook:Federer etaleert topvorm in Brisbane
Lees ook:Record voor gravelkoning Nadal: 7 Roland Garros titels
Lees ook:Nadal pakt eerste ATP-titel van het jaar
Lees ook:Vooruitblik: de Mubadala “World Tennis Championship” 2013
Lees ook:Wawrinka pakt Australian Open titel

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>