De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: Roger Federer

Roger Federer is natuurlijk een speler die het tennis al ruim tien jaar lang elk jaar weer kleur geeft. Hij heeft talloze records gebroken, is jarenlang nummer één van de wereld geweest, is de grootste Wimbledon-legende ooit geworden, is één van de best verdienende sporters van de wereld met een jaarsalaris van 71,5 miljoen dollar en heeft een gigantisch legioen aan fans die en masse zijn luxueuze merchandise aanschaffen. Wat kan en wil de 32-jarige Zwitser nog bereiken in zijn 17e seizoen als proftennisser?

 

 

Welke motivatie heeft Roger Federer nog om goed te presteren in 2014? Het antwoord ligt niet in geld, of in roem. Het is nog simpeler dan dat. Hij wil tennissen; en winnen. Zijn daling op de wereldranglijst naar nummer 6 is niet des Federer’s. Natuurlijk komt de dag dat Federer wegvalt van het strijdtoneel – al leek het het afgelopen decennium erop dat dat nooit zou gaan gebeuren – maar die dag is nog niet aangebroken. Federer is nog fit genoeg en gebrand genoeg om meer uit zichzelf en zijn tennis te halen. Natuurlijk zal hij in 2014 van wat mindere spelers verliezen. Hij gaat geen winstpercentages halen die vergelijkbaar zijn met die van Djokovic en Nadal in 2013. Maar wat hij wel kan is alle kracht verzamelen en zijn hele tenniswezen in al zijn glorie loslaten op het nieuwe seizoen. Pieken op de juiste momenten: misschien nog wel een Grand Slam toernooi pakken. Dat zou iedereen hem toch nog een keer gunnen?

 

 

Nog één keer Federer als jonge god in actie zien dit tennisjaar, het zou veel fans gelukkig maken. In ieder geval is hij nog in staat om het alle grote spelers moeilijk te maken en misschien gaat hij wel een belangrijke factor zijn voor Nadal om zijn eerste plek op de ranglijst te behouden. Want wie beter dan Federer om het Djokovic moeilijk te maken op snelle hardcourt-banen? Als Federer kan zorgen voor een uitschakeling hier en daar van de echt grote concurrenten van Rafa, zou dat een win/win-situatie zijn voor beide heren.

Ongeacht van het feit of je wel of geen fan van Federer bent, als hij speelt kan je er niet omheen: hij is nog altijd de meest populaire speler, de grootste tennisser van dit tijdperk. We zijn getuige geweest van de kroonwisseling, maar de sportman in Federer zal zich niet weerhouden om nog een gooi te doen naar het herpakken van zijn troon. Zo lang hij doorgaat zal hij doorgaan om te winnen.

Wat denk jij? Gaat Federer nog hoge ogen gooien, klimmen op de ranglijst? Misschien wel een Grand Slam toernooi winnen? Of is hij vergane glorie, heeft hij zijn beste dagen gehad en gaat zijn loopbaan als een nachtkaarsje uit de komende jaren? Laat je mening hieronder achter!

Lees ook:Federer topfavoriet op Wimbledon
Lees ook:Prognose: de top 10 aan het eind van 2014
Lees ook:De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: Grigor Dimitrov
Lees ook:De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: David Ferrer
Lees ook:Nadal pakt eerste ATP-titel van het jaar

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>