Prognose: de top 10 aan het eind van 2014

 

Gisteren heb ik de huidige ATP- en WTA ranglijsten op tennis.blog.nl gezet. Die zijn nogal veranderd sinds het eind van 2013, en wat mij betreft gaat er nogal wat meer veranderen in het komende kalenderjaar. Mijn prognose voor eind 2014:

 

ATP

1. Rafael Nadal
Winst op Roland Garros lijkt gegarandeerd en we kunnen er van uit gaan dat zijn prestaties – al zullen ze minder indrukwekkend zijn dan in 2013 – voldoende zullen zijn om Novak Djokovic achter zich te laten.

2. Novak Djokovic
Zal snel deze teleurstelling van zich af moeten werpen. Een Grand Slam titel zal bij Wimbledon of de U.S. Open moeten komen, al zijn twee finaleplaatsen en verdere stabiele optredens (mijn verwachting) ook genoeg zijn voor het behouden van de tweede plek.

3. Andy Murray
Heeft nu genoeg tijd om echt wedstrijdfit te worden voor komende zomer, een overwinning in de Verenigde Staten en halve finaleplaatsen op de andere Slams geven hem de lift die hij nodig heeft op de wereldranglijst om weer de aansluiting met de top te vinden.

4. Stanislas Wawrinka
Heeft al veel punten gepakt met zijn Australian Open overwinning. Zal op de overige Slams zeker een outsider zijn voor de titels, maar met de overige mannen ook in vorm zal het lastig worden om verder te komen dan de kwartfinales, met de uitzondering van de halve finale op Wimbledon.

5. Roger Federer
Nog één keer dan. Wimbledon 2014 op naam van Roger Federer. Een wisselvallig jaar zal het verder worden, maar alle pijlers met de nieuwe speelstijl zijn duidelijk gericht op het grasseizoen. Ik geloof er in. Als het dit jaar niet lukt, dan nooit meer…

6. David Ferrer
De “Steady Eddy” bij uitstek. Geen enkele kans lijkt hij te hebben op het winnen van een Grand Slam titel, maar kwartfinales in de grote toernooien en enkele overwinningen in de kleinere toernooien zorgen ervoor dat hij de aansluiting houdt.

7. Juan Martin Del Potro
Hij heeft nogal wat te revancheren, maar dit doet hij vooral op de kleinere toernooien. In de grote toernooien zal hij moeite hebben om hoge ogen te gooien.

8. Tomas Berdych
Berdych heeft zijn grootste kans gehad dit toernooi, maar kwam een te sterke Zwitser tegen. Het verdere jaar zal moeizaam verlopen, met af en toe een kwartfinale maar niet veel meer dan dat. Er zijn een hoop gegadigden…

9. Jo-Wilfried Tsonga
Tsonga is in staat tot goed spel, laat dit zeker ook zien in 2014, maar wordt steeds net afgetroefd door de man in vorm, zoals dit ook tegen Federer gebeurde op de Australian Open.

10. Grigor Dimitrov
Nog een keer de kwartfinale, één keer een halve finale en één ietwat teleurstellend optreden in de komende 3 Grand Slams geven Dimitrov bij elkaar opgeteld een gigantische lift van de 19e naar de 10e plek op de wereldranglijst.

 

WTA

1. Serena Williams
Is toch niet van deze plek af te krijgen door de overige dames. Ze is gewaarschuwd en het zal geen herhaling worden van het wonderseizoen 2013, maar er kan er maar één de beste zijn.

2. Agnieszka Radwanska
Misschien wel de grootste kanshebster in Parijs voor de Roland Garros titel. Ze was indrukwekkend de afgelopen weken en kon op het moment suprème net niet haar beste tennis laten zien, maar dat zal in de rest van het jaar wel anders zijn.

3. Na Li
Blijft een contender voor alle Slams, met haar indrukwekkende gevarieerde spel zal ze te sterk zijn voor de meeste dames, al zal ze het af en toe moeilijk krijgen tegen hardhitters als Williams en Azarenka.

4. Victoria Azarenka
Is niet meer de grootste concurrente voor Williams. Blijft wel een grote naam en zal gemotiveerd zijn na haar teleurstellende optreden in Melbourne.

5. Maria Sharapova
Zelfde verhaal als bij Azarenka, al zal Sharapova meer moeite hebben om haar niveau terug te vinden.

6. Jelena Jankovic
In de schaduw van rijzende sterren en grote namen in de gevestigde orde blijft deze dame constant presteren en ondanks dat ze nergens gaat uitblinken gaat ze ook nergens echt teleurstellen.

7. Ana Ivanovic
Zal een boost in zelfvertrouwen hebben gekregen van haar overwinning tegen Williams, ook al volgde ze het op met een verlies tegen Bouchard. Ze weet nu dat ze gevaarlijk is voor elke tegenstander, en haar tegenstanders weten dat nu ook.

8. Dominika Cibulkova
Zal haar indrukwekkende prestatie een goed vervolg geven in de rest van 2014. Een verdere bestijging van de ranglijst brengt haar naar de 8e plaats en plaatst haar in de categorie ‘gevestigde namen’.

9. Caroline Wozniacki
Zal moeite hebben om haar niveau terug te vinden en kwakkelt rond de tiende plek. Ze blijft echter één van de taaiste vrouwen op de WTA Tour en zal het elke tegenstandster lastig maken, veel zware partijen winnen, waarmee ze genoeg punten bij elkaar haalt om haar plek in de top 10 veilig te stellen.

10. Simona Halep
Het kwam er dit toernooi net niet uit, en die trend zal eigenlijk voortgezet worden in 2014. Ze zal overal goed beginnen maar nog steeds moeite hebben met presteren op het allergrootste podium. Verder dan kwartfinales komen zal de grootste horde zijn in de loopbaan van de Israëlische op dit moment.

 

Wat verwacht jij van 2014? Springt er een naam nu al uit? Gaat Muguruza misschien de WTA top 10 binnendringen? Of Bouchard? En wordt het bij de mannen misschien wel gewoon helemaal het jaar van Wawrinka? Of juist Federer? Of gaat Nadal of Djokovic nu alles op alles zetten? Laat een reactie achter!

Lees ook:De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: Grigor Dimitrov
Lees ook:Venus Williams terug aan de top
Lees ook:Roemeense tennisbabe wil met kleinere borsten naar de top
Lees ook:2013: een overzicht van hoogtepunten
Lees ook:Misa Krajicek komende weken aan overkant van ‘de grote plas’

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Prognose: de top 10 aan het eind van 2014

  1. how to do seo for lawyers

    I do not even know how I ended up here, but I thought this post was good.
    I do not know who you are but certainly you’re
    going to a famous blogger if you aren’t already ;) Cheers!

      /   Reply  / 
  2. Sarah

    I just couldn’t depart your web site prior to suggesting that I really enjoyed the usual info a person provide for your guests?
    Is going to be back often to inspect new posts

      /   Reply  / 
  3. Chastity

    It’s not my first time to pay a quick visit this site, i
    am visiting this site dailly and take good data from here daily.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>