2013: een overzicht van hoogtepunten

2013 was voor het mannentennis een bewogen jaar. Er waren veel “nieuwe” namen die zich gingen moeien in de top, zoals bijvoorbeeld Milos Raonic en Stanislas Wawrinka. De top 4 van Nadal, Djokovic, Federer en Murray bleek niet onaantastbaar: Ferrer drong zelfs door tot de 3e plek op de wereldranglijst, terwijl Federer ver terugzakte. Toch hielden de grootheden stand wanneer het er echt om ging, ze verdeelden de Grand Slams wederom keurig onderling. Om 2013 nog een laatste saluut te geven heb ik de onderstaande filmpjes van YouTube geplukt. Ze bevatten alle hoogtepunten van 2013; de allermooiste punten van het jaar, verdeeld over 4 clips. Wees gewaarschuwd, als je er eenmaal aan begint is het moeilijk stoppen! Kippenvel gegarandeerd.

 

 

Je kunt je haast niet voorstellen dat er mensen zijn die niet van tennis houden…

 

 

Ik moet overigens toegeven dat ik wel toe was aan deze beelden, nu er toch duidelijk wordt dat de grote namen nog niet helemaal hun beste tennis laten zien. Stelt me weer gerust dat ik over twee weken toch gewoon weer spektakel mag verwachten op de Australian Open.

 

 

Heerlijk vind ik ook het Britse commentaar. Wist je dat je dit op de meeste televisies kunt instellen als je naar Eurosport of Sport 1 kijkt? Niets ten nadele van het Nederlands commentaar, maar ik word er persoonlijk heel gelukkig van als ik na een mooie bal van Federer in een Brits accent hoor “There goes Roger waving his Wilson wand”. Is een aanrader.

 

 

Ik weet niet hoe het met jullie zit maar ik kan niet wachten tot de grote toernooien weer beginnen! Op naar een mooi 2014!

Lees ook:Finale Wimbledon 2012: herenfinale om 15.00 uur
Lees ook:Her-opening tennis.blog.nl
Lees ook:Hewitt terug aan de top: een zegen of vloek voor het Australische tennis?
Lees ook:Australian Open: de loting!
Lees ook:Zwitserland op volle sterkte tegen een Servië zonder Djokovic

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>