Federer topfavoriet op Wimbledon

Roger Federer is de grote favoriet voor Wimbledon, zeker omdat Rafael Nadal zich wegens een blessure heeft afgemeld voor het Engelse grastoernooi. Zijn grootste uitdager lijkt de Schot Andy Murray.

Federer bereikte maandagmiddag alvast de tweede ronde. De Zwitser, die bij winst van Wimbledon de eerste plaats op de wereldranglijst weer kan overnemen van Nadal, stuurde Yen-Hsun Lu in drie sets naar huis. Het werd uiteindelijk 7-5, 6-3 en 6-2.

Groot-Brittannië zal alle hoop op Andy Murray vestigen. De Schot lijkt klaar voor een grote zege, maar de druk is natuurlijk enorm. Vorig jaar was voor Murray de kwartfinale het eindstation. Al tientallen jaren hopen Britse tennisfans op een zege. Voormalig toptennisser Tim Henman, zelf vier keer gestrand in de halve finale van Wimbledon, wakkert die hoop bij de fans verder aan. Henman zegt in verschillende Engelse media dat Murray in staat is om Wimbledon te winnen.

Andere kanshebbers die ik tip zijn Novak Djokovic, Fernando Gonzalez en de Argentijn Del Potro. Tommy Haas en Ivo Karlovic zijn outsiders, die ver kunnen komen op het ‘heilige gras’.

Lees ook:Nadal verliest tweede plaats op ranking aan Andy Murray
Lees ook:Winnende Andy Murray bij ATP Finals in de wachtkamer
Lees ook:Kroaat Cilic kegelt Andy Murray uit de US Open
Lees ook:Murray op tijd wakker tegen Benneteau, toppers naar halve finale
Lees ook:Federer en Nadal sneuvelen in kwartfinale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>