Maximale boete opgelegd voor wangedrag Serena Williams (incl. video)

De toernooiorganisatie van de US Open heeft Serena Williams maximaal beboet wegens haar gefrustreerde gedrag in de halve finale. Williams moet 10.500 dollar betalen. 

De nummer 2 van de wereld ging zaterdag in het slot van haar partij tegen Kim Clijsters over de schreef tegenover een lijnrechter. Die constateerde een voetfout van Williams. Vervolgens schold de ervaren speelster de lijnrechter de huid vol. Media meldden dat Williams onder meer ‘I will kill you’ zou hebben geroepen. Ook zou de Amerikaanse hebben gezegd dat ze de tennisbal door de strot van de lijn zou gaan duwen.

Het onsportieve gedrag van Williams leidde overigens meteen tot de zege van Kim Clijsters. De voetfout vond plaats bij een stand van 6-4 en 6-5 in het voordeel van Clijsters. Op moment van de voetfout stond het 15-30. De misser van Williams zorgde voor matchpoint, het onsportieve gedrag dat daarop volgde zorgde met een strafpunt voor het bizarre einde van de wedstrijd. Na de eerste set had Williams overigens haar eigen racket al gesloopt. Daar kreeg ze 500 dollar voor opgelegd. De overige 10.000 dollar moet Williams betalen voor haar gedrag aan het einde van de tweede set.

Het incident is overigens hiermee nog niet afgesloten. De ITF en WTA stellen nog een officieel onderzoek in naar de bedreiging. Klik op de video voor beelden van het incident.

Lees ook:Kim Clijsters zet gefrustreerde Serena Williams te kijk
Lees ook:Hoogste tennisboete ooit voor scheldkanonnade Serena Williams
Lees ook:Kim Clijsters bereikt eenvoudig de halve finale van US Open
Lees ook:Verliezende zusjes Williams uit vorm
Lees ook:Kim Clijsters wipt landgenote Flipkens uit US Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>