Safina is niet de enige favoriete

Waar bij de mannen Roger Federer de absolute topfavoriet op Wimbledon is, is dat bij de vrouwen eigenlijk lastig te voorspellen. Nummer 1 op de wereldranglijst Dinara Safina is voor mij in elk geval niet de grote favoriete, ondanks dat ze wel als eerste geplaatst is. Zij presteert bij de gewone toernooien misschien wel het meest constant, maar ze wist tot nu toe nog geen enkel groot toernooi op haar naam te schrijven.

Natuurlijk wordt Safina niet zomaar nummer 1 op de wereldranglijst, maar sinds Justine Henin gestopt is, is er naar mijn idee nog geen troonopvolgster, die de toernooien domineert. Bij de vrouwen kan ik zonder problemen nog een stuk of zes speelsters noemen, die ik net zo veel winstkansen toedicht als Safina. Ik denk dan aan de zusjes Williams, de Russinnen Elena Dementieva, Svetlana Koeznetsova en Nadia Petrova plus de aanstormende talenten als Caroline Wozniacki (Denemarken) en Viktoria Azarenka (Wit-Rusland). En misschien worden nu nog wat concurrenten vergeten.

In ieder geval zitten ze allemaal nog op koers voor de zege op ‘s wereld bekendste tennistoernooi. Allemaal hebben zij zich inmiddels geplaatst voor de derde ronde. En Safina kan dus ook nog steeds haar eerste Grandslamzege boeken, laten zien dat zij de terechte nummer 1 is.

Lees ook:Ladies Day Wimbledon: Russisch-Amerikaans onderonsje
Lees ook:Safina vernederd, finale Wimbledon een strijd tussen zusjes Williams
Lees ook:Serena Williams stoot Dinara Safina van troon
Lees ook:Verliezende zusjes Williams uit vorm
Lees ook:Toptennissters maken zich druk om ranking Safina

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>