Ladies Day Wimbledon: Russisch-Amerikaans onderonsje

De halve finales in het damestoernooi van Wimbledon wordt een clash tussen tennissters uit de VS en Rusland. De zusjes Williams en de Russinnen Safina en Dementieva (foto) bereikten dinsdag op Ladies Day allemaal de laatste vier. Zij behoren allemaal ook tot de vier hooggeplaatsten in het toernooi.

Opvallend was het gemak waarmee drie van de vier speelsters hun kwartfinale wonnen. Alleen de als eerste geplaatste Dinara Safina had een derde set nodig voor de winst. Dat was in de partij tegen de ongeplaatste verrassing in het toernooi, de Duitse Sabine Lisicki.

Hoewel Safina dus wel in de halve finale staat, was het allerminst goed. Lisicki maakte aan de andere kant van het net echter ook veel onnodige fouten, waardoor de nummer 1 van de wereld uiteindelijk toch de halve finale haalde. Overtuigend was het dus niet, in tegenstelling tot de zusjes Williams en Dementieva. Allemaal stonden zij hun opponenten maximaal vijf games toe.

In de semi finales treft Safina titelverdedigster Venus Williams. Zusje Serena neemt het in de andere partij op tegen Dementieva.

Lees ook:Verliezende zusjes Williams uit vorm
Lees ook:Jelena Dementieva elimineert Dinara Safina in Sidney
Lees ook:Dementieva vloert Williams in finale Sidney
Lees ook:Safina vernederd, finale Wimbledon een strijd tussen zusjes Williams
Lees ook:WTA Toronto: Dementieva troeft Sjarapova af

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>