Dementieva vloert Williams in finale Sidney

Serena1Jelena Dementieva heeft het WTA-toernooi van Sidney op haar naam geschreven. De Russin vloerde in de eindstrijd de beste tennisster ter wereld Serena Williams (foto).

Dementieva had weinig moeite met de gekwetste Amerikaanse. De jongste van de zusjes Williams speelde met een ingetapete knie. Wat de ernst van die blessure is, blijft gissen. Williams speelde wel gewoon de wedstrijd, die met 6-3 en 6-2 naar Dementieva ging. Waarschijnlijk is het intapen van de knie van Williams dus uit voorzorg.

Het WTA-toernooi lijkt mij een goede indicatie voor de Australian Open. Vrijwel de hele wereldtop was in Sidney aanwezig, minus de Belgische tennisvrouwen. Wellicht kunnen Justine Henin en Kim Clijsters de huidige top (voornamelijk de zusjes Williams, Safina, Dementieva, Wozniacki en Koeznetsova) aan. Veel andere tennissters die het eerste grandslam van het jaar zouden kunnen winnen, zie ik niet. Of het zouden de outsiders Jankovic en Sjarapova moeten zijn.

Lees ook:Henin is Dementieva de baas in Melbourne; Clijsters sluipt verder
Lees ook:‘Justine Henin is ook bezig met een comeback’
Lees ook:Jelena Dementieva elimineert Dinara Safina in Sidney
Lees ook:‘Justine Henin maakt comeback dinsdag wereldkundig’
Lees ook:Kim Clijsters verslaat Justine Henin in boeiende finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>