Safina vernederd, finale Wimbledon een strijd tussen zusjes Williams

De damesfinale op Wimbledon wordt zaterdag een strijd tussen de zusjes Williams. Oudste zus Venus (foto) verpulverde de nummer 1 van de wereld Dinara Safina met veelzeggende cijfers. Het werd maar liefst 6-0 en 6-1 voor de titelverdedigster. Heel anders verging het Serena Williams. Tegen Jelena Dementieva stond de Amerikaanse op de rand van uitschakeling, maar uiteindelijk tuimelde de Russin de afgrond in. Het werd 6-7, 7-5 en 8-6 voor Serena Williams. Dementieva liet onder meer een matchpunt liggen.

De uitschakeling van Safina komt niet als een daverende verrassing. Venus Williams is in vorm, komt voor de achtste keer in de finale en won Wimbledon al vijf keer. Daarnaast kleeft aan Safina langzamerhand het stempel dat ze het op de grote toernooien niet waar kan maken. Het zusje van Marat Safin won nog nooit een grandslamtitel, ondanks dat ze toch nummer 1 van de wereld is. Op de momenten dat het er echt toedoet, lijkt ze toch te blokkeren. En om dat te doorbreken is erg lastig, zeker tegen vijfvoudig winnaar Venus Williams. Ach ja, op de US Open zal Safina het opnieuw gaan proberen. Misschien heeft ze dan meer succes?

Lees ook:Ladies Day Wimbledon: Russisch-Amerikaans onderonsje
Lees ook:Verliezende zusjes Williams uit vorm
Lees ook:Jonge meiden schakelen Safina en Sjarapova uit
Lees ook:Serena Williams stoot Dinara Safina van troon
Lees ook:Serena Williams luistert koppositie niet op met toernooizege

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>