Jonge meiden schakelen Safina en Sjarapova uit

Nummer 1 van de wereld Dinara Safina en voormalige lijstaanvoerster Maria Sjarapova zijn beiden uitgeschakeld in de derde ronde van de US Open. Beide tennissters werden in drie sets gevloerd door een tiener.

Safina struikelde over de 19-jarige Petra Kvitova. De Tsjechische won met 6-4, 2-6 en 7-6. Safina liet in haar partij liefst drie matchpunten onbenut. Verrassend is de eliminatie van Safina niet. In de eerste twee ronden kon ze ook al niet overtuigen. Ze produceerde toen al tal van afzwaaiers. Daardoor blijft aan Safina het stempel kleven dat ze als het er op aan komt, niet de toptennisster is die ze graag wil zijn. Dat imago zal waarschijnlijk wel zo lang duren tot Safina wel een grandslamtitel weet te winnen.

Sjarapova ging ook onderuit in New York. Ze verloor van de Amerikaanse sensatie Melanie Oudin. De 17-jarige coming star elimineerde een ronde eerder ook al Jelena Dementieva, nummer vier van de wereld. Sjarapova ging met 3-6, 6-4 en 7-5 onderuit. De uitschakeling is wel verrassend, want de Russin leek de weg omhoog weer te hebben gevonden. Oudin treft in haar partij om een plaats in de kwartfinale weer een Russin. Dit keer is de als 13e geplaatste Nadia Petrova de opponente.

Lees ook:Tiener Melanie Oudin blijft stunten op US Open
Lees ook:Topspeelsters uitgeschakeld in tweede ronde US Open
Lees ook:Dinara Safina vervolgt slechte reeks in Tokio
Lees ook:Tennissensatie Melanie Oudin uit hotelkamer gezet
Lees ook:Serena Williams stoot Dinara Safina van troon

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>