Toptennissters maken zich druk om ranking Safina

Safina is de koppositie van de wereldranglijst niet waard. Althans, dat vindt Serena Williams, nummer 2 op die ranglijst. Williams heeft momenteel de grandslamtitels van de US Open (2008), Australian Open en Wimbledon (beiden 2009) in bezit en claimt daardoor de toppositie. Ook voormalig nummer 1 van de wereld Jelena Jankovic is van mening dat de toppositie Safina niet toekomt.

Gisteren pareerde Safina de kritiek op een persconferentie in Los Angeles. Zo zou ze onder meer gezegd hebben dat zij het rankingsysteem niet bedacht heeft. ”Het gaat er om hoe je over een heel jaar speelt, niet alleen op de vier grandslams. Ik heb het hele jaar gespeeld en ik heb ook goede resultaten behaald op de grandslams”, aldus de Russin. Het zusje van Marat Safin won dit jaar drie WTA-toernooien en haalde op Roland Garros en de Australian Open de finale. 

In mijn ogen heeft Safina helemaal gelijk. Serena Williams kiest ervoor om naast de grandslams minder ‘kleine’ toernooien te spelen. Dan is het ook logisch dat Safina over een heel seizoen meer ranglijstpunten vergaart. Nummer 1 van de wereld word je dankzij constant presteren, het hele jaar door. En dus staat Safina terecht bovenaan. Met 1 klein smetje: de grandslamzege ontbreekt. Maar wie weet lukt het op de US Open.

Lees ook:Safina vernederd, finale Wimbledon een strijd tussen zusjes Williams
Lees ook:Serena Williams stoot Dinara Safina van troon
Lees ook:Dinara Safina keert terug met zege; Serena Williams probleemloos verder
Lees ook:Verliezende zusjes Williams uit vorm
Lees ook:Dementieva vloert Williams in finale Sidney

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>