Brisbane krijgt gewenste confrontatie tussen Henin en Clijsters

Tennis; AlgemeenHet WTA-toernooi van Brisbane zal afgesloten worden met de vurig gewenste finale tussen Justine Henin en Kim Clijsters. De recent teruggekeerde Belgische tennisvrouwen sloegen zich allebei eenvoudig door de halve finales.

Kim Clijsters had weinig te stellen met de Duitse Petkovic. De Vlaamse tennisster uit Bree pakt de overwinning met 6-4 en 6-2. De Waalse Henin had op papier een lastige tegenstandster. Zij trof Ana Ivanovic uit Servië, die als derde geplaatst was. Juju boekte echter een makkelijke zege. Henin gunde Ivanovic slechts vijf games: 6-3 en 6-2.

De finale in Brisbane zal de eerste confrontatie tussen Clijsters en Henin zijn nadat beiden hun racket weer hebben opgepakt. Clijsters keerde afgelopen najaar met succes terug. Als wildcardspeelster won ze de US Open. Henin keerde deze week officieel terug. De comeback is veelbelovend. In haar eerste WTA-toernooi reikt ze in ieder geval tot de finale. Mogelijk wint ze het toernooi zelfs. Maar dat is natuurlijk afwachten. Wel grote klasse van Henin om in haar eerste toernooi al mee te doen om de hoofdprijs.

Lees ook:Justine Henin hervat tennisloopbaan tegen Nadia Petrova
Lees ook:Justine Henin slaat zich met succes door tweede ronde Brisbane
Lees ook:Justine Henin luistert comeback op met zege
Lees ook:Kim Clijsters en Justine Henin overleven kwartfinales Brisbane
Lees ook:Kim Clijsters heeft eerste seizoenszege beet

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>