Kim Clijsters en Justine Henin overleven kwartfinales Brisbane

HeninZowel Kim Clijsters als Justine Henin (foto) hebben de halve finales van het WTA-toernooi in Brisbane bereikt. Beide Belgische tennisvrouwen kenden echter de nodige moeite met hun tegenstanders. Uiteindelijk wisten ze beiden in de derde set aan het langste eind te trekken.

Henin had veel te stellen met Melinda Czink uit Hongarije. De als zevende geplaatste speelster dwong na 3-6 in de tweede set een derde bedrijf af. De eerste was met 6-2 naar Henin gegaan. Na breaks over en weer kwam het aan op de tiebreak. Henin toonde zich daarin het beste. Met 7-5 trok zij aan het langste eind.

Clijsters liet in Brisbane een wisselvallige wedstrijd zien. Tegen Lucie Safarova pakte ze de eerste set met 6-1, om vervolgens de tweede met 0-6 af te staan. In de derde rondgang was de Vlaamse wel weer bij de les: 6-4. Clijsters treft in de halve eindstrijd de Duitse Petkovic. In de andere halve eindstrijd nemen Justine Henin en Ana Ivanovic het tegen elkaar op.

Lees ook:Henin elimineert reuzendoder Petrova in kwartfinale
Lees ook:Kim Clijsters verslaat Justine Henin in boeiende finale
Lees ook:Brisbane krijgt gewenste confrontatie tussen Henin en Clijsters
Lees ook:Justine Henin hervat tennisloopbaan tegen Nadia Petrova
Lees ook:Justine Henin slaat zich met succes door tweede ronde Brisbane

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>