Henin elimineert reuzendoder Petrova in kwartfinale

HeninJustine Henin heeft de laatste vier van de Australian Open bereikt. De Waalse rekende in de kwartfinale af met reuzendoder Nadia Petrova, de Russin die in de derde en vierde ronde Kim Clijsters en Svetlana Koeznetsova elimineerde.

Henin en Petrova maakten er geen spektakel van, maar de spanning vergoedde veel. Uiteindelijk was het de Waalse die met 7-6 en 7-5 aan het langste eind trok. De tiebreak ging met 7-3 naar Juju.

Het zorgt ervoor dat de comeback van Henin grote overeenkomsten vertoont met de comeback van Kim Clijsters. De Vlaamse, die een totale offday kende tegen Petrova, won vorig jaar na het spelen van enkele toernooien meteen de US Open. Henin staat nu in de halve finales van haar eerste grandslam na haar comeback. In de halve eindstrijd neemt de Waalse het op tegen Zheng Jie. De Chinese had geen kind aan Maria Kirilenko: 6-1 en 6-3.

Lees ook:Justine Henin hervat tennisloopbaan tegen Nadia Petrova
Lees ook:Brisbane krijgt gewenste confrontatie tussen Henin en Clijsters
Lees ook:Veegpartij voor Henin; Williams via tiebreaks naar finale
Lees ook:Kim Clijsters verslaat Justine Henin in boeiende finale
Lees ook:Justine Henin definitief op Australian Open

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>