Clijsters laat halve finale schieten vanwege buikblessure

Kim Clijsters heeft zich afgemeld voor de halve finale op de Unicef Open. De Belgische titelfavoriete heeft te veel last van een buikspierblessure. Samen met haar team en op advies van de artsen heeft ze het besluit genomen tegen Urszula Radwanska niet te spelen. De publiekslieveling verlaat op deze manier jammerlijk het toernooi. Wimbledon komt hierdoor niet in gevaar. Al hebben de Belgische fans die in Rosmalen op haar wachtten weinig aan. Ook Flipkens bereikte niet de finale.

Haar conditietrainer Sam Verslegers vertelde tijdens een persconferentie dat Clijsters in de tweede set tegen Francesca Schiavone last kreeg van haar buikspieren. In het ziekenhuis is een onregelmatige vezelstructuur geconstateerd. Het gaat om een overbelasting. De hoop is dat met enkele dagen rust Clijsters toch fit kan aantreden op Wimbledon. Daar wacht haar meteen een sterke tegenstander: Jelena Jankovic.  

Toernooidirecteur
Toernooidirecteur Marcel Hunze betreurt het besluit valt op de Unicef Open site te lezen, maar heeft er ook respect voor. “Het is heel jammer voor Kim en heel jammer voor het toernooi. Maar ik denk dat het een goede keuze is. Ze wil Wimbledon en de Olympische Spelen niet in gevaar brengen. Aan de andere kant: we hebben deze week veel plezier aan Kim beleefd.” De directeur zal ondanks het begrip stiekem toch erg balen. Clijsters was een grote publiekstrekker.

Flipkens
De Belgen hadden nog een tweede troef in de andere halve finale, maar helaas kon Flipkens niet stunten tegen Petrova. Ze verloor in twee sets met 6-4 6-2.  Flipkens schakelde in de eerste ronde de als eerste geplaatste Stosur uit. De wedstrijd van haar leven, waarna ze aangaf van iedereen te kunnen winnen op het gras van Rosmalen. Maar haar zegereeks (tevens kwalificaties gespeeld) werd stopgezet door topper Petrova. Zij speelt in de finale tegen de kwalificante Urszula Radwanska. Petrova is duidelijk de favoriet.

Lees ook:Clijsters verslaat de als achttiende geplaatste Jankovic
Lees ook:Tamme finales in Rosmalen: Ferrer en Petrova pakken de titel
Lees ook:Henin elimineert reuzendoder Petrova in kwartfinale
Lees ook:Belgische Flipkens verslaat verrassend Samantha Stosur
Lees ook:Publiekslieveling Clijsters verslaat vechtjas Schiavone

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>