Tamme finales in Rosmalen: Ferrer en Petrova pakken de titel

Petrova

foto: PetravandenBroek

David Ferrer en Nadia Petrova hebben met gemak de Unicef Open titel in Rosmalen gepakt. De als eerste geplaatste Spanjaard had geen probleem met de Duitse qualifier Philipp Petzschner: 6-3, 6-4.  Petrova versloeg met omgekeerde cijfers de Poolse Urszula Radwanska (eveneens qualifier): 6-4, 6-3.

Ferrer maakte zijn favorietenrol het gehele toernooi al waar. Echte tegenstand heeft hij niet gehad. In totaal verloor hij zelfs maar 1 set. Gevaarlijke (overige) toppers waren dan ook niet echt aanwezig in Rosmalen. Die begeven zich al in de buurt van Wimbledon. De eerste set leek Ferrer helemaal over de Duitser te walsen, Ferrer kwam snel met 5-1 voor. Petzschner kwam met goed aanvallend spel nog terug tot 5-3, maar daarna was het gedaan met de set. De tweede set brak Ferrer op 1-1 de service van Petzschner, waarna hij rustig de wedstrijd uitspeelde en geen moment in gevaar kwam. Al met al goed spel van Ferrer en een timide finale voor het publiek.

Petrova- Radwanska
Op spanning hoefde het publiek in de daaropvolgende damesfinale ook niet te rekenen. Bij een 2-0 voorsprong in de eerste set voor Urszula Radwanska was er nog hoop op strijd. De coach van Petrova gaf het strijdplan nog eens door, waarna Petrova terugbrak en op 5-4 de genadeklap gaf door op love de servicegame van de Poolse te pakken en daarmee ook de set. In de tweede set pakte Radwanska meteen weer de service van Petrova, maar die break werd meteen weer ongedaan gemaakt en Petrova stoomde met krachtige slagen en een goede service af op de winst: 6-4 6-3.

Discutabele beslissingen
Met enige regelmaat was er tijdens beide finales commotie vanwege discutabele beslissingen. De toernooiorganisatie had ervoor gekozen het Hawkeye systeem niet in zetten vanwege de hoge kosten (zo’n 30.000 euro). Dit zorgde voor (beschaafd) ouderwets schelden en verontwaardigde gezichten. Dit gaf de timide finales toch nog extra charme.

De spelers maken zich nu op voor het toernooi van Wimbledon dat maandag begint.

Lees ook:Ferrer stoomt af op eindzege Unicef Open
Lees ook:Twee Wimbledon-finales op één dag voor Serena Williams
Lees ook:Wimbledon 2012 titel voor powerlady Serena Williams
Lees ook:Rus door, Haase en Bertens eruit in Rosmalen
Lees ook:Paszek en Kerber waaien naar de finale in Eastbourne

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>