DINSDAGDISCUSSIE: Het dubbelspel aanhouden als professionele sport?

Door recente uitspraken van oud-toptennisser John McEnroe is er een discussie opgelaaid in tennisland. De man die in zijn carrière 155 titels won, waarvan 78 in het dubbelspel, is van mening dat het dubbelspel in het proftennis een podium is geworden voor trage, middelmatige spelers die het niet in het enkelspel gered hebben. In een interview met de Britse krant ‘The Times’ meldde McEnroe letterlijk “Doubles – why are we even playing it?”.

 

 

Hij stelt voor dat we het geld dat nu naar het dubbelspel gaat beter kunnen gebruiken om de sport op een andere manier vooruit te helpen. Voor tennissers die nu in het enkelspel net niet de top halen ligt de oorzaak van hun mindere succes vaak niet in een gebrek aan talent. De oorzaak ligt dikwijls in een gebrek aan middelen. Middelen die ze misschien geboden kunnen worden wanneer het professionele dubbelspel afgeschaft wordt. McEnroe stelt dat er nu spelers rondlopen in het dubbelspelcircuit die nooit in de buurt van de top 100 enkelspel zouden kunnen komen met hun vaardigheden, maar toch miljonair zijn geworden met de tennissport. “Jullie weten dat ik van het dubbelspel hou”, vertelde hij, “maar ik kijk nu naar een dubbelspelwedstrijd en herken het gewoon niet meer. Ik weet niet wat het ons nog oplevert: de dubbelaars zijn de slome jongens die niet snel genoeg zijn om goed te kunnen singelen.”

Wat vind jij van de uitspraken van McEnroe? Is dit een kromme situatie? Heeft hij gelijk in het feit dat het dubbelspel verworden is tot het B-circuit van de tennissport, waarin mensen onevenredig veel succes hebben ten opzichte van hun tenniskwaliteiten? Of is dubbelspel evenzeer een A-sport als het enkelspel, maar zijn er andere kwaliteiten die belangrijker zijn voor het winnen van een dubbelspelwedstrijd dan voor een enkelspelwedstrijd? Laat je mening hieronder achter!

Lees ook:Nederlandse jongens winnen dubbeltitel Australian Open bij de junioren
Lees ook:Becker aangesteld als nieuwe coach Djokovic
Lees ook:Olympisch tenniskampioen Murray heeft zijn eigen postzegel
Lees ook:Toch weer afmelding van favoriet ABN-Amro WTT
Lees ook:Olympische Spelen: Sharapova laat zich niet weer verrassen door Lisicki

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>