Becker aangesteld als nieuwe coach Djokovic

Boris Becker is de nieuwe hoofdcoach van Novak Djokovic. Dit maakten beide mannen vandaag bekend. De 46-jarige Duitser was hiervoor fulltime in dienst bij de Britse televisie als tennis-analist. Marian Vajda, die voorheen hoofdcoach van Nole was, neemt een stapje terug maar houdt een plekje in de technische staf van Djokovic.

 

 

Voor Djokovic is het een eer om met de grote Boris te mogen samenwerken: “Iemand met zijn tenniservaring en kennis kan mij enorm veel verder helpen op dit moment. Hij zal samen met Vajda een winnende combinatie voor mij zijn in 2014.”. Becker, op zijn beurt, is trots dat hij gevraagd is om coach te worden van Novak: “Ik weet zeker dat we samen Novak naar nog grotere hoogte kunnen stuwen.”.

Voor Marian Vajda lijkt het een stapje terug in de pikorde, maar hij benadrukt dat de beslissing om Becker aan te nemen een gemeenschappelijke beslissing was: “Over een paar weken beginnen Novak en ik aan ons achtste jaar samen. In die periode hebben we eigenlijk vrijwel al onze doelen bereikt. Er zit echter nog wel rek in het spel van Novak, en voor hem is het belangrijk dat er een nieuwe frisse wind komt die dingen bij hem los kan maken. Tegelijkertijd zal ik meer tijd hebben voor mijn familie.”. Vajda verwijst onder andere naar zijn dochters, die ook een zeer verdienstelijk balletje kunnen slaan.

De samenwerking zorgt voor nogal wat verschillen van mening in de tenniswereld. De één ziet het niet gebeuren dat Becker lang aan zal blijven, onder andere omdat hij meermaals heeft aangegeven hoe groot zijn bewondering voor Rafael Nadal is, twijfelachtig is hoe toegewijd hij zal zijn aan het coachen van Djokovic. Daarbij komt het grote gebrek aan ervaring als coach van de Duitser. De ander ziet het duo Vajda en Becker als een ideale combinatie, de tenniservaring van Becker is onmisbaar om in je technische staf te hebben. Het is belangrijk voor de nummer 2 van de wereld om nu de motivatie te blijven opbrengen om grote toernooien te winnen, en daarbij koel genoeg blijven om de klus ook daadwerkelijk te klaren; de voormalig nummer 1 van de wereld en jongste Wimbledon-kampioen ooit kan hem hierin wegwijs maken. In ieder geval kunnen we ons op gaan maken voor nieuwe confrontaties tussen Boris Becker en Ivan Lendl, al is het nu vanuit de spelersboxen van hun pupillen Djokovic en Murray.

 

Wat vind jij van de nieuwe samenwerking? Belooft 2014 weer een wonderjaar te worden voor Djokovic, zoals 2011 dat was? Of was het een slecht idee van de Serviër? Laat je mening achter!

Lees ook:Het geweldige accent van Boris Becker
Lees ook:In training: tennisvoornemens voor het nieuwe jaar!
Lees ook:Djokovic pakt voor derde jaar op rij titel in Abu Dhabi
Lees ook:Duik- en vliegwerk van Murray en Tsonga in beeld
Lees ook:DINSDAGDISCUSSIE: Oud-spelers als trainer

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>