Echte wereldtop niet in actie in kwartfinales Davis Cup

Waar Nederland in september een promotie-degradatiewedstrijd speelt voor behoud in de wereldgroep, worden dit weekend de kwartfinales van de Davis Cup afgewerkt. Er staan enkele interessante ontmoetingen op het programma, maar verrassingen lijken zeker niet uitgesloten.

Ik voorspel een overwinning voor Israël. Op hardcourt in Tel Aviv moeten zij het opnemen tegen Rusland. Op het moment van schrijven staat het al 1-0 voor Israël. De vrij onbekende Harel Levy heeft Igor Adrejev verslagen. Ook Kroatië kan voordeel halen uit het thuisvoordeel. De Verenigde Staten is daarnaast verzwakt, aangezien Andy Roddick zich heeft afgemeld. Verder speelt Spanje thuis tegen Duitsland en treffen de Tsjechen in Ostrava Argentinië. De Argentijnen versloegen Nederland in de vorige ronde.

Wat opvalt is dat de vier beste tennissers (Federer, Nadal, Murray en Djokovic) van de wereld dit weekend helemaal niet spelen. De  Ook nummer 6 van de wereld Andy Roddick speelt dus niet. Nummer 5 op de wereldranglijst Juan M. Del Potro komt namens Argentinië wel in actie. Overigens had Nadal wel kunnen tennissen dit weekend, ware het niet dat hij nog geblesseerd is.

Lees ook:Thuisvoordeel weegt zwaar in kwartfinales Davis Cup
Lees ook:Nadal verliest tweede plaats op ranking aan Andy Murray
Lees ook:Spanje en Tsjechië strijden om eindzege in Davis Cup
Lees ook:Toptennisssers maken kort na elkaar hun rentree
Lees ook:‘Frankrijk gaat in Davis Cup eenvoudig winnen van Nederland’

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>