Thuisvoordeel weegt zwaar in kwartfinales Davis Cup

Het thuisvoordeel in de Davis Cup is superbelangrijk! Dat hebben de kwartfinales van dit weekend weer bewezen. Alle landen die de afgelopen dagen in eigen huis mochten aantreden in de landenstrijd, schaarden zich bij de laatste 4. Naast de enorme supporterssteun mag de thuisspelende ploeg ook de ondergrond waarop getennist wordt, kiezen. Dat bracht vooral mogelijkheden voor Spanje en Tsjechië met zich mee. Met Spaanse gravelbijters zoasl Verdasco en Ferrero waren zij toch in het voordeel ten opzichte van Duitsland. Uiteindelijk bleek dit treffen erg spannend. In de laatste partij trok titelhouder Spanje aan het langste eind. Juan Carlos Ferrero versloeg Andres Beck in drie sets en bepaalde de eindstand op 3-2. 

De spanning was ook groot in Tsjechië. Op hardcourt wisten de Tsjechen Argentinië, land van gravelspelers, van zich af te schudden. Radek Stepanek sloeg het winnende punt binnen tegen Juan Monaco.

De grootste verrassing kwam echter op naam van Israël, dat in Tel Aviv Rusland opzij zette. De dubbel op zaterdag bracht al de beslissing: 3-0. Sela en Levy brachten vrijdag Israël al op een comfortabele 2-0 voorsprong. Het dubbel Ram/Ehrlich maakte het vervolgens zaterdag af. Zondag wonnen beide landen één enkelpartij. Nog nooit heeft israël de halve finale van de beroemde landenstrijd bereikt.

Kroatië is de vierde halvefinalist. Op gravel was de strijd na vier partijen al beslist: 3-1. Marin Cilic was de grote man voor de Kroaten. Hij won zijn beide enkelpartijen tegen Mardy Fish (vrijdag) en James Blake (zondag).

Lees ook:Spanje en Tsjechië strijden om eindzege in Davis Cup
Lees ook:Mogelijke clash tussen Nadal en Federer in Davis Cup 2010
Lees ook:Echte wereldtop niet in actie in kwartfinales Davis Cup
Lees ook:Karlovic slaat wereldrecord aan aces, maar verliest wel
Lees ook:Nederland onderuit tegen titelverdediger Tsjechië in Davis Cup

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>