Nadal zakt naar vierde plaats; Djokovic en Murray schuiven op

DjokovicDe Australian Open heeft zijn sporen flink achtergelaten op de nieuwe wereldranglijst die vandaag is gepubliceerd door de ATP. Grootste slachtoffer is Rafaël Nadal. De Spaanse topper die in Melbourne in de kwartfinales sneuvelde, zakt terug naar de vierde plaats op de mondiale ranking. Op de vorige ranglijst was Nadal nog tweede van de wereld.

Door de daling van Nadal hebben automatisch ook twee spelers terrein gewonnen. Novak Djokovic (foto) is opgeschoven naar de tweede plaats op de wereldranglijst. De Serviër was derde. Andy Murray neemt nu de derde stek in. De Schotse finalist op de Australian Open heeft nu 130 punten voorsprong op Nadal. Uiteraard is Roger Federer nog lijstaanvoerder. Met winst van de Australian Open verstevigde hij zelfs zijn koppositie.

In de toptien waren nog meer verschuivingen. Jo-Wilfried Tsonga, halvefinalist in Melbourne schoof van de tiende naar de negende stek. Nieuwkomer is Marin Cilic. De Kroaat neemt deze week de tiende stek in, vier posities hoger dan voor het eerste grandslamtoernooi van het jaar. Grootste slachtoffer hiervan in Fernando Verdasco. De Spanjaard zakt van plaats 9 naar plaats 12.

Lees ook:Safina opnieuw aan kop, zusjes Williams zakken op wereldranglijst
Lees ook:Kim Clijsters al op 19e plaats van wereldranglijst
Lees ook:Wozniacki naar derde stek op mondiale ranking
Lees ook:Juan Martin Del Potro en Rafaël Nadal klimmen op wereldranglijst
Lees ook:Arantxa Rus zakt plaatsje op wereldranglijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>