Kim Clijsters al op 19e plaats van wereldranglijst

Kim Clijsters is na haar sensationele zege op de US Open alweer terug te vinden op plaats 19 van de wereldranglijst. De voormalige lijstaanvoerster speelde naast de US Open pas op twee andere WTA-toernooien, namelijk in Toronto en Cincinnati.

Hoewel de topdrie ongewijzigd blijft, zijn de in de toptien van de ranglijst de nodige verschuivingen te zien. Russin Svetlana Koeznetsova staat nu vierde en schuift twee plaatsen op. Dit gaat onder meer ten koste van Elena Dementieva (nu vijfde). Finaliste Caroline Wozniacki schuift van de achtste naar de zesde positie op. Kind van de rekening is Jelena Jankovic. De Servische zakt van de vijfde stek naar plaats acht.

In het kielzog van Clijsters schoof die andere Belgische verrassing Yanina Wickmayer ook als een komeet omhoog. De halvefinaleplaats in New York zorgde ervoor dat de 19-jarige Belgische op de nieuwe WTA-ranglijst als 22e is geklasseerd. Op de vorige ranking stond ze vijftigste. De Amerikaanse verrassing Melanie Oudin staat inmiddels 44e.

Nederlandse inbreng is er niet in de top-100. Arantxa Rus zakt terug naar plaats 110. Acht posities verder naar beneden in Michaëlla Krajicek te vinden.

Lees ook:Kim Clijsters eruit, Serena Williams wel naar kwartfinale
Lees ook:Wozniacki naar derde stek op mondiale ranking
Lees ook:Kim Clijsters wipt op wereldranglijst over Yanina Wickmayer
Lees ook:Safina opnieuw aan kop, zusjes Williams zakken op wereldranglijst
Lees ook:Clijsters verslaat de als achttiende geplaatste Jankovic

1 Reacties // Reageer

One thought on “Kim Clijsters al op 19e plaats van wereldranglijst

  1. Eric

    Opvallend dat je na slechts drie toernooien alweer 19e kunt staan! En dat terwijl je in twee van die drie toernooien niet verder bent gekomen dan de kwartfinales. Geeft wel aan wat de Grand Slams een zwaar stempel op de ranglijst drukken.
    Voor de goede orde: ik gun het Kim Clijsters van harte en het is slechts een kwestie van tijd dat ze weer in de top-5 (en misschien wel hoger?) terugkeert. Daar hoort ze ook thuis natuurlijk. En het verschil met de top-10 is nu al niet meer zo groot (Clijsters 2310, Pennetta 3490).

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>