Kim Clijsters eruit, Serena Williams wel naar kwartfinale

Kim Clijsters strijdt niet meer mee om de zege van het WTA-toernooi in Toronto. In de derde ronde moest ze na een spannende partij uiteindelijk haar meerdere erkennen in Jelena Jankovic. De als vijfde geplaatste Servische moest de eerste set met ruime cijfers (1-6) aan de Belgische laten, maar knokte zich daarna terug in de wedstrijd. Met 3-6 en 5-7 wist Jankovic uiteindelijk de zege over de streep te trekken. Jankovic heeft de laatste weken de juiste vorm te pakken. Vorige week won ze het toernooi in Cincinnati.

Voor Clijsters en de tennisliefhebbers is er ook vrolijk nieuws te melden. De Vlaamse die vorige week haar comeback maakte op de WTA-tour, is ook op de US Open te bewonderen. Hoewel iedereen daar al op rekende, heeft Clijsters nu ook officieel te horen gekregen dat ze welkom is in New York. Zij speelt daar natuurlijk op een wildcard.

In Toronto zijn naast Jankovic nog maar 2 speelsters uit de mondiale top-10 over. Serena Williams bereikte de laatste acht door een 6-1 en 6-4 zege op Alona Bondarenko. Jelena Dementieva (WTA-4) had meer moeite met Shahar Peer uit Israël, maar zegevierde ook. Het werd 6-1, 1-6 en 6-4 voor de Russin. Landgenote Maria Sjarapova zit ook nog in het toernooi. De voormalige nummer 1 van de wereld had maar twee sets nodig om Vera Zvonareva van zich af te houden: 6-2 en 7-6.

Lees ook:Kim Clijsters en Serena Williams boeken zege
Lees ook:Drie Russinnen en Serena Williams in halve finales Toronto
Lees ook:Clijsters verslaat de als achttiende geplaatste Jankovic
Lees ook:Pijnlijke laatste Wimbledon-match voor Clijsters 1-6 1-6
Lees ook:Kim Clijsters al op 19e plaats van wereldranglijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>