Federer en McIlroy binden krachten?

Het onlangs opgerichte managementbureau ‘Team8’ van Roger Federer en zijn zaakwaarnemer Tony Godsick lijken op jacht te zijn naar het tekenen van topgolfer Rory McIlroy. Dit zou een gigantische slag zijn voor het jonge bedrijf: de verwachting is dat de relatief jonge McIlroy de komende jaren honderden miljoenen dollars zal opstrijken in zijn sport. Eerder werd al bekend dat Juan-Martin Del Potro, nummer 5 op de ATP-ranglijst, zich heeft geschaard bij Federers topsportersplatform.

 

 

In een interview met de New York Times stelt Godsick dat de intentie van het bedrijf Team8 niet is om een grootschalig managementbureau te worden waar veel jeugd getekend wordt, met de hoop dat er iemand doorbreekt. Ze willen een kleine verzameling iconische sporters worden, grote namen in de sport die het bedrijf een gezicht geven. Met Federer als eerste en voornaamste cliënt ben je dan natuurlijk al een heel eind op weg: zijn jaarsalaris van 71,5 miljoen dollar plaatste hem in de FORBES ranglijst van best betaalde sporters op de tweede plek, achter Tiger Woods.

Bijna onopvallend vermeldt Godsick dat ze de komende tijd “met name geïnteresseerd zijn in het tekenen van een topgolfer”. Eerder dit jaar vermeldde Rory McIlroy in een interview met dezelfde krant dat Federer voor hem een rolmodel is wat betreft de zakelijke kant van topsport. Hij noemde een etentje waarbij hij deze zaken zou hebben besproken met de tenniskampioen. Dit alles lijkt te wijzen op een aanstaande samenwerking tussen de twee sporters, iets dat grote topsportmanagers over de hele wereld groen van jaloezie zal maken.

De rol van Federer in het bedrijf is overigens voorlopig nog beperkt tot cliënt. Godsick zal het management voor het grootste deel zelf beheren zolang zijn medeoprichter nog actief is in de tennissport. Het idee is dat dit voor Federer een groeirichting geeft nadat hij zich terugtrekt uit de tennissport. Godsick zegt hierover “Ik ben heel goed in het verkopen van Roger Federer, maar niemand is zo goed in het verkopen van Roger als Roger.  Ik zeg altijd al tegen hem, “Kijk, je bent heel succesvol in het tennis, maar je wordt nog veel succesvoller als je daar mee ophoudt!”.”.

Ook tennissende megabelofte Gregor Dimitrov, bijgenaamd Baby-Fed vanwege zijn elegante en flegmatieke speelstijl die doet denken aan de grote meester zelf, zegt een contract getekend te hebben bij Team8. Dit zou betekenen dat het bedrijf binnenkort niet alleen de toekomst van het golf voor een flink deel in handen heeft, maar per 1 januari misschien ook de toekomst van het tennis.

Lees ook:Federer in gesprek met Roddick
Lees ook:Federer opgesteld voor Davis Cup-duel tegen Nederland, maar of hij komt?
Lees ook:DINSDAGDISCUSSIE: Oud-spelers als trainer
Lees ook:De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: Roger Federer
Lees ook:Roger Federer treft Lleyton Hewitt in derde ronde

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>