Thiemo de Bakker handhaaft zich op wereldranglijst

thiemodebakkerNederlands enige tennisser in de tophonderd heeft zich ondanks uitschakeling in de eerste ronde van de Australian  Open gehandhaafd op de wereldranglijst. Thiemo de Bakker is net als enkele weken geleden tachtigste.

Achter De Bakker is Raemon Sluiter nog steeds de tweede Hollander op de ranking. Sluiter is de nummer 198. Andere Nederlanders in de top-400 zijn Igor Sijsling (240), Jesse Huta Galung (251), Matwé Middelkoop (347) en Robin Haase (359). Haase en Sluiter kwamen dit weekeinde overigens niet door de kwalificaties voor het ATP-toernooi in Zagreb.

Bij de Nederlandse vrouwen was er goed nieuws voor Michaëlla Krajicek. De Almeerse won negen posities terrein en is nu de nummer 120 van de wereld.  Daarmee nadert ze Arantxa Rus, die momenteel nog de beste Nederlandse is. Op de nieuwe wereldranglijst is Rus terug te vinden op de 117e plaats. Op de vorige ranking was de speelster uit Monster nog 112e.

Andere landgenotes in de top-400 zijn Richel Hogenkamp en Chayenne Ewijk. Hogenkamp is de nummer 369 van de wereld. Ewijk staat 397e. Het Nederlandse damestennis speelt deze week overigens Fed Cup in Portugal. Krajicek laat zoals bekend verstek gaan. Rus, Hogenkamp en Ewijk horen wel bij het team van Manon Bollegraf.

Lees ook:Thiemo de Bakker naar plaats 122 op wereldranglijst
Lees ook:Arantxa Rus zakt zes plaatsen, primeur voor Richel Hogenkamp
Lees ook:Thiemo de Bakker naar 73e plaats op wereldranglijst
Lees ook:Kim Clijsters wipt op wereldranglijst over Yanina Wickmayer
Lees ook:Thiemo de Bakker schuift weer plaatsje op

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>