Thiemo de Bakker naar plaats 122 op wereldranglijst

Thiemo de Bakker is op de nieuwe wereldranglijst van de ATP terug te vinden op de 122e plaats. Op de vorige lijst was de naam van Nederlands beste tennisser nog terug te vinden op de 151e stek. De stijging dankt de Hagenaar aan zijn goede prestaties bij de challengertoernooien in Brasov en Alphen aan den Rijn.

Naast De Bakker deden Raemon Sluiter en Igor Sijsling ook goede zaken. Beide spelers, die komend weekend mogelijk ook in actie komen in de Davis Cup, stijgen flink. Sluiter klom 44 plaatsen en staat nu 225e. Dit jaar speelde hij pas elf toernooien. Met deze ranking wordt het voor Sluiter ook steeds makkelijker om rechtstreeks toegelaten te worden tot challengers.

Ook Igor Sijsling rukt op de nieuwe ATP-lijst flink op. Met zijn 282e is hij nu de derde Nederlander op de wereldranglijst. Op de vorige ranking stond Sijsling niet in de top-300. Sijsling haalde in Alphen de kwartfinale. In de top-300 staat nog één andere landgenoot: Jesse Huta Galung. Hij verloor de afgelopen weken liefst 52 posities en staat nu 293e. Matwé Middelkoop staat nu 316e.

Lees ook:Thiemo de Bakker sluipt weer twee plaatsen omhoog
Lees ook:Thiemo de Bakker naar 73e plaats op wereldranglijst
Lees ook:De Bakker zakt twee plaatsen op nieuwste ATP-lijst
Lees ook:Thiemo de Bakker handhaaft zich op wereldranglijst
Lees ook:Nadal wipt over Murray heen; Nederlanders winnen terrein op ATP-ranglijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>