Thiemo de Bakker schuift weer plaatsje op

thiemodebakkerThiemo de Bakker is op de wereldranglijst weer een plaatsje gestegen. Op de nieuwe ATP-lijst staat Nederlands beste tennisser zonder te spelen op de 97e stek. Vorige week was hij de nummer 98 van de wereld. De Bakker speelt dit jaar geen toernooien meer.

Robin Haase is terug te vinden op de 673e plaats. Hij kwam vanuit het niets en haalde vorige week de halve finale van de challenger op het Britse eiland Jersey. Voor het bereiken van die ronde en het overleven van de kwalificaties verdiende Haase dertig ATP-punten.

Jesse Huta Galung klom op de nieuwe wereldranglijst ook flink. Hij won 27 posities en staat nu op plaats 310. Deze week speelt hij een challenger in Yokohama. In de Japanse stad wordt 50.000 dollar aan prijzengeld verdeeld. Huta Galung won in de afgelopen weken enkele futures in Turkije. Daarvoor wist hij in challengers maandenlang geen single te winnen. Wellicht hebben de resultaten in de futures weer voldoende vertrouwen aan Huta Galung gegeven om weer naar boven te kijken. De overige Nederlanders kenden overigens nauwelijks verschuivingen.

Lees ook:Thiemo de Bakker naar 73e plaats op wereldranglijst
Lees ook:Thiemo de Bakker op wereldranglijst naar plaats 99
Lees ook:Toernooiwinst Huta Galung in Antalya-Belek
Lees ook:Thiemo de Bakker sluipt weer twee plaatsen omhoog
Lees ook:De Bakker klimt de top-200 binnen, Nadal naar 3e plaats

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>