Zware loting voor Thiemo de Bakker en Robin Haase

HaaseThiemo de Bakker en Robin Haase hebben het in de eerste ronde van de Australian Open niet getroffen. Bij de loting van het eerste grandslam van het seizoen werden de twee Nederlanders aan zware tegenstanders gekoppeld. Beiden moeten het opnemen tegen een geplaatste speler.

Thiemo de Bakker wacht veruit de lastigste opgave. De huidige nummer 81 van de wereld werd gekoppeld aan de als zevende geplaatste Andy Roddick. De Amerikaan maakte vorige week na blessureleed zijn rentree in Brisbane en won meteen het toernooi.

Robin Haase komt in de eerste ronde Tomas Berdych uit Tsjechië tegen. Berdych is als 21e geplaatst. Haase maakt in Melbourne gebruik van zijn beschermde status. Na de Australian Open heeft hij nog zes keer de kans om zijn Protected Ranking in te zetten om direct tot een toernooi toegelaten te worden.

Natuurlijk konden de Nederlanders het haast niet slechter treffen. Aan de andere kant kunnen beide mannen vrijuit spelen en je weet het nooit. Laten we als Nederlandse tennisfans genieten van het feit dat we eindelijk weer eens twee landgenoten in het hoofdtoernooi van een grandslam hebben staan. Dat is jaren niet zo geweest.

Lees ook:Lot koppelt Thiemo de Bakker aan Rajeev Ram; Robin Haase treft qualifier
Lees ook:Robin Haase niet opgewassen tegen Tomas Berdych
Lees ook:Sijsling versus Cipolla in kwalificaties Australian Open
Lees ook:Thiemo de Bakker naar hoogste notering ooit
Lees ook:Sluiter en Huta Galung met wildcard in kwalificaties Ahoy

1 Reacties // Reageer

One thought on “Zware loting voor Thiemo de Bakker en Robin Haase

  1. André

    Ah, wat een geweldig toernooi! Ik mocht er in 2000 in Melbourne bij zijn en toen hadden we maar liefst vier Nederlanders in het hoofdtoernooi: Krajicek, Sluiter, Siemerink en Wessels. Vergeef me als het er meer waren. Half Melbourne was oranje gekleurd!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>