Belofte Richel Hogenkamp Down Under op dreef

HogenkampIn de laatste tennisweken van dit jaar nog een hoopvol bericht voor het Nederlandse vrouwentennis. De 17-jarige Richel Hogenkamp is eerder vandaag doorgedrongen tot de kwartfinale van het ITF-toernooi in Esperance. Bij dit toernooi Down Under wordt 25 duizend dollar aan prijzengeld verdeeld. Met het bereiken van de kwartfinale behoort dit Nederlandse talent vanaf maandag bij de beste 500 tennissters ter wereld.

Hogenkamp bereikte het toernooi in Esperance via de kwalificaties en versloeg vandaag in de tweede ronde de Australische Jessica Moore, toch de nummer 244 van de wereld. Het werd 6-0 en 7-5 voor Hogenkamp, zelf momenteel op de 538e plaats op de wereldranglijst bivakkeert. De Nederlandse qualifier treft in kwartfinale een Amerikaanse qualifier, namelijk Jennifer Elie.

In elk geval heeft Hogenkamp met haar prestaties van deze week al 15 WTA-punten verdiend. Maar wie weet hoever ze nog kan komen.

Lees ook:Richel Hogenkamp slaat Australische topseed uit toernooi Bendigo
Lees ook:Thiemo de Bakker handhaaft zich op wereldranglijst
Lees ook:Richel Hogenkamp stunt: winst op Goerges
Lees ook:Richel Hogenkamp: groeibriljant van het Nederlandse vrouwentennis
Lees ook:Arantxa Rus zakt zes plaatsen, primeur voor Richel Hogenkamp

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>