Richel Hogenkamp: groeibriljant van het Nederlandse vrouwentennis

tennis;algemeen4Het Nederlandse vrouwentennis kan wel een positieve impuls gebruiken. Waar alle gevestigde namen deze week niet in actie komen op de toernooien, doen enkele Nederlandse talenten nog dieper in de kelder van het proftennis wel van zich spreken. De speelster met misschien wel de meeste potentie is Richel Hogenkamp.

De 17-jarige Doetinchemse won in haar nog prille carriere al drie ITF-toernooien met een dotatie van 10.000 dollar. Daardoor is ze inmiddels opgeklommen naar de 614e plaats op de wereldranglijst. Ook won ze afgelopen zomer het NK tennis in Den Bosch. Inmiddels probeert Hogenkamp het al een stapje hogerop. Vorige week speelde de tiener een challengertoernooi in Madrid. Ze overleefde knap de kwalificaties, maar verloor in de eerste ronde. Ook deze week speelt Richel Hogenkamp een challenger in Spanje. In Granada staat ze later vandaag in de eerste ronde tegen Olivia Sanchez. De Francaise is als lucky loser toegelaten tot het toernooi. Hogenkamp sloeg zich wel met succes door de kwalificaties. In de derde en beslissende kwalificatieronde legde Hogenkamp de Argentijnse Salut (WTA-355) met 6-2 en 6-3 over de knie. Salut was als eerste geplaatst. Zowel in Madrid als Granada is het totale prijzengeld overigens 25.000 dollar.

In het kielzog van Hogenkamp heeft Nicolette van Uitert zich ook geplaatst voor het hoofdschema in Granada. Van Uitert stuit in de eerste schifting op de Spaanse Fondevila-Castro.

Hoopgevende resultaten dus voor het Nederlandse vrouwentennis. Want hoewel Arantxa Rus en Michaƫlla Krajicek beiden dit jaar rond de 110e plaats op de wereldranglijst bivakkeren, kan vers bloed nooit kwaad. Ik verwacht toch zeker dat Hogenkamp snel door kan stoten richting de top-500 van de wereldranglijst. Maar laten we de verwachtingen niet te hoog opschroeven. In recente jaren hebben we Nederlandse beloftes al te veel druk opgelegd. Met allerlei negatieve gevolgen van dien. Laat Richel dus maar lekker tennissen! En vanaf deze plaats wensen we haar natuurlijk heel veel succes toe!

Lees ook:Belofte Richel Hogenkamp Down Under op dreef
Lees ook:Van Uitert wel, Hogenkamp niet in tweede ronde
Lees ook:Richel Hogenkamp slaat Australische topseed uit toernooi Bendigo
Lees ook:Arantxa Rus zakt zes plaatsen, primeur voor Richel Hogenkamp
Lees ook:Thiemo de Bakker handhaaft zich op wereldranglijst

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>