Williams is Henin de baas in finale Australian Open

Serena1Serena Williams heeft haar titel op de Australian Open geprolongeerd. De Amerikaanse was in de finale de Waalse Justine Henin in drie sets de baas. Williams (archieffoto) won hiermee haar twaalfde grandslamtitel. Vijf maal was ze de sterkste in Melbourne. Geen enkele tennisster was zo vaak de beste in het enkelspel van de Open Australische Kampioenschappen.

Williams versus Henin was volgens velen een droomfinale. De speelsters maakten in de eerste twee sets reclame voor het vrouwentennis. In de eerste set was Williams de bovenliggende partij. De lijstaanvoerster van het vrouwentennis won terecht het eerste bedrijf. Henin schiep voor zichzelf wel kansen, maar op de belangrijke punten was Williams scherp. Daarbij kon ze leunen op haar sterke service: 6-4.

Met een 6-4 en 1-0 voorsprong plus twee breakkansen op de service van Henin lag de weg naar de zege open. Henin vocht zich echter knap terug in de wedstrijd. Na enkele fraaie punten kwam het momentum bij de Waalse te liggen. Het publiek koos ook voor de Waalse en klapte met 3-6 de handen stuk.

Na een pauze voor Williams werd het begin van de derde set vooral een mentale clash. Het niveau van de partij was in deze fase niet geweldig, maar de spanning vergoedde veel. Met breaks over en weer hadden beide opponenten de kans om een beslissend gat te slaan.

De opslag van Williams begon halverwege het derde bedrijf echter weer op gang te komen. Nadat Williams een klein verschil gemaakt had, was er voor Henin geen houden meer aan. Met 6-2 haalde de beste tennisster ter wereld de dubbel binnen. Gisteren had Serena samen met zus Venus ook al het damesdubbelspel gewonnen.

Lees ook:Henin elimineert reuzendoder Petrova in kwartfinale
Lees ook:Veegpartij voor Henin; Williams via tiebreaks naar finale
Lees ook:Henin is Dementieva de baas in Melbourne; Clijsters sluipt verder
Lees ook:Kim Clijsters vloert Venus Williams in New York
Lees ook:Kim Clijsters verslaat Justine Henin in boeiende finale

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>