Azarenka wint van Serena bij invitatiewedstrijd

De ontmoeting in Hua Hin in Thailand tussen de nummers 1 en 2 van de wereldranglijst bij de dames leidde vandaag tot een zeer verrassende uitslag. Serena Williams, nummer 1 van de wereld, heeft een fantastisch 2013 gehad: won 78 van haar 82 wedstrijden en schreef 11 titels op haar naam. Victoria Azarenka, nummer 2, kende een relatief slecht jaar met slechts 3 toernooi-overwinningen. Toch was het de laatste die met 7-5 en 6-3 de sterkste bleek.

 

 

De dit seizoen onverschalkbare Serena Williams kon wel leven met haar verlies. “We hadden een goede wedstrijd, waren elkaar goed over de baan aan het manoeuvreren. Ik hoop dat dit een goeie warming-up is voor onze ontmoetingen in de toekomst.”, vertelde ze aan de lokale pers. Azarenka, die van haar laatste 6 partijen in 2013 slechts 1 partij won, was uiteraard ook tevreden over de wedstrijd: “We gaan hard werken om er voor te zorgen dat dit ook op Australian Open de finale wordt, en dat ik dan weer als winnares uit de bus mag komen”. Het was een wedstrijd die niet meetelt voor de WTA Tour en -ranglijst, maar toch kunnen we hier wel wat conclusies uit trekken wat betreft de vorm waarin de dames naar Australië zullen afreizen.

Azarenka’s volgende stop zal zijn in Brisbane, waar de Nederlandse Kiki Bertens dit weekend de finale van het kwalificatietoernooi heeft bereikt. Bertens heeft haar goede vorm doorgetrokken van de winst op het NK vorige week, en versloeg haar tegenstandsters in de kwart- en halve finale erg gemakkelijk. Van de uitslagen uit Brisbane kan je komende week op de hoogte blijven door deze blog in de gaten te houden!

Lees ook:Serena wint, Venus gaat ten onder
Lees ook:Wordt het een Wimbledon-finale tussen Williams en Kerber?
Lees ook:Beide Williams-zusjes bereiken finale
Lees ook:Serena Williams verslaat Azarenka in spannende US Open-finale
Lees ook:De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: Victoria Azarenka

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>