Wordt het een Wimbledon-finale tussen Williams en Kerber?

Vandaag staan de halve finales van de dames op het Wimbledon-programma. Om 14.00 uur bijten Radwanska en Kerber de spits af op het Centre Court. De winnares kan daarna op de baan blijven om haar volgende tegenstandster te zien, die komt uit de strijd Serena Williams – Azarenka. Wie zien we zaterdag terug: finale Kerber – Williams?

Radwanska – Kerber
Ik ben benieuwd hoe laat de tweede wedstrijd de baan op kan, want het kan wel eens een lange wedstrijd worden tussen Radwanska en Kerber. Het onderlinge resultaat is 5-5. Beide dames hebben de halve finale gehaald door vechtersmentaliteit, geduld en uithoudingsvermogen. Je ziet ze niet snel veel onnodige fouten maken en halen alle ballen terug. Zet die twee bij elkaar en je krijgt een lange wedstrijd. Een wedstrijd die dan ook drie sets verdient. Lukt het Radwanska (nummer 3) om eindelijk eens een Grand Slam overwinning te proeven? En staat ze maandag nummer 1 op de WTA-ranglijst? Of is het nog te vroeg en zet Kerber haar zegereeks op gras voort? Ik ben geneigd voor dat scenario te gaan. Langste adem voor de Duitse.

Serena Williams - Azarenka
Waar Kerber en Radwanska elkaar in evenwicht houden, is het onderlinge resultaat tussen Serena Williams en Azarenka 7-1 voor Williams. Als je hier naar kijkt, is zij de torenhoge favoriet, mede ook door haar vier eerdere Wimbledontitels. Maar is de tweede plaats van Azarenka dan niets waard? En zijn haar resultaten dit jaar niet veel beter dan die van Williams? Zeker wel. En dat gaat er hopelijk ook voor zorgen dat deze wedstrijd enorm spannend wordt. De grasheldin Williams tegen de constante Azarenka. Ik zie toch eerder Williams haar vreugdedansje aan het eind doen.

Lees ook:Wimbledon 2012: welke 8 vrouwen pakken vandaag de winst?
Lees ook:Ijzersterke Williams en Radwanska naar finale Wimbledon
Lees ook:Beide Williams-zusjes bereiken finale
Lees ook:Wimbledon 2012 dag 8: thrillers op ladies day met winst voor Williams, Kerber, Azarenka en Radwanska
Lees ook:Na Li schakelt Venus Williams uit, Kerber wint van Kvitova

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>