DC: Tsonga vloert De Bakker en Nederland definitief

thiemodebakkerJo-Wilfried Tsonga heeft Frankrijk in de wereldgroep van de Davis Cup gehouden. De Franse nummer 7 van de wereld maakte vanmiddag bij een 2-1 stand in Frans voordeel het beslissende wedstrijdpunt in de partij tegen Thiemo de Bakker. Daardoor werd het 1-3 voor Frankrijk en degradeert Nederland naar groep 1 van de Europees-Afrikaanse zone van het landentoernooi.

Desondanks mag de formatie van Jan Siemerink met opgeheven hoofd Maastricht verlaten. Waar velen Nederland voorafgaand al kansloos achtte, maakte het Daviscupteam er een echte interland van. Dat was vooral te danken aan Thiemo de Bakker, Nederlands beste tennisser van dit moment.Ook Tsonga legde hij het vuur aan de schenen. De Fransman won ternauwernood de eerste set  (7-6). Daarna leek hij door te stomen naar de definitieve beslissing. Het tweede bedrijf pakte hij met 6-2. De Bakker richtte zich echter op en met steun van het Nederlandse publiek dwong hij een vierde set af (3-6). In die set moest wederom een tiebreak de beslissing brengen. Tsonga bleef koel en wist die winnend af te sluiten. 

Daardoor maakte Tsonga zijn status als kopman volledig waar. Vrijdag had hij zijn single al gewonnen van Jesse Huta Galung en zaterdag vormde hij samen met Michael Llodra het Franse koppel in het dubbelspel. Frankrijk won die belangrijke partij in vier sets. Later op zondagmiddag werd het zelfs nog 1-4 voor de Fransen. In een partij om des keizers baard verloor Jesse Huta Galung in twee sets van de Franse debutant Jeremy Chardy.

Lees ook:Nederland na dubbelspel op achterstand in Davis Cup
Lees ook:Jesse Huta Galung delft onderspit tegen Jo-Wilfried Tsonga
Lees ook:Jesse Huta Galung aan de bak in Davis Cup, Sluiter haakt af
Lees ook:Thiemo de Bakker: ‘Fransen moeten met de billen bloot’
Lees ook:Sluiter maakt rentree in Davis Cup, Wassen niet in selectie

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>