Imponerende Thiemo de Bakker zet Nederland op voorsprong

Tennis;algemeen3Thiemo de Bakker heeft op imponerende wijze het Nederlands Daviscupteam op een 1-0 voorsprong gebracht tegen de Fransen. De Nederlandse kopman stuntte tegen de nummer 13 van de wereld Gaël Monfils. Het werd 6-3, 5-7, 6-3 en 6-4.

Het spel van onze landgenoot was goed. Direct in de eerste opslaggame van Monfils brak de tennisser uit ’s Gravenzande. De Fransman brak later in de set terug, maar met agressief tennis wist De Bakker nog twee maal door de opslag van Monfils te breken: 6-3. De Fransman sloeg vooral weinig eerste opslagen in.

In de tweede set kwam Monfils wat beter in zijn spel. Hij richtte zich op en pakte de tweede set. In de twaalfde game moest De Bakker capituleren. Een vol MECC in Maastricht zag echter dat De Bakker veerkracht toonde. Hij sloeg zich in het derde bedrijf op imponerende wijze naar 4-0 en daardoor kwam deze set niet in gevaar. Daarmee strafte hij de gemakzucht van de Fransen ook af. Met 6-3 wist De Bakker dat nog maar één set hem scheidde van een stunt. Ook de vierde set bleek het talent van De Bakker. Aan één break had hij voldoende. Met een lovegame op 5-4 serveerde hij de partij uit.

Aansluitend vindt de tweede enkel plaats. Namens Nederland neemt Jesse Huta Galung het op tegen Jo-Wilfried Tsonga.

Lees ook:Monfils slaat De Bakker uit toernooi Rotterdam
Lees ook:Thiemo de Bakker: ‘Fransen moeten met de billen bloot’
Lees ook:Nadal pakt eerste ATP-titel van het jaar
Lees ook:De Bakker overleeft openingsronde in Rotterdam
Lees ook:Historisch verlies: nummer 100 Lukas Rosol overklast Nadal!

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>