Rus ook in hoofdtoernooi Poitiers; Sijsling succesvol in Seoul

Tennis; AlgemeenArantxa Rus heeft zich met succes door het kwalificatietoernooi van het challengertoernooi in Poitiers geslagen. Ze overleefde drie kwalficatierondes op het hardcourt. De speelster uit Monster had vooral in de derde ronde een taaie tegenstandster. De 14-jarige Francaise Lou Brouleau dwong Rus tot het uiterste, maar Rus bleef koel. Met 9-7 in de tiebreak van de beslissende set sleepte Rus haar ticket voor het hoofdtoernooi binnen. De uitslag van de wedstrijd is daarom 7-5, 3-6 en 7-6.

Naast Rus zal Michaëlla Krajicek in Poitiers in actie komen. Krajicek keert in de Franse stad terug na een polsblessure. In de eerste ronde treft de Kleine kraai de Roemeense Raluca Olaru. Zij staat 71e op de wereldranglijst.

Aan de andere kant van de wereld komen twee Nederlandse mannen uit in een grote challenger. In het Zuid-Koreaanse Seoul zullen Thiemo de Bakker en Igor Sijsling de Nederlandse eer verdedigen. De Bakker is als derde geplaatst in Azië, waar 125.000 dollar aan prijzengeld wordt verdeeld. In de eerste ronde treft hij de Slowaak Martin Klizan.

Sijsling moet het opnemen tegen Harel Levy uit Israël. Levy doet al jaren mee in het circuit en is als 7e ingeschaald. Sijsling behaalde via de kwalificaties de hoofdtabel.

Lees ook:De Bakker bereikt tweede ronde in Seoul; Sijsling sneuvelt (Update 11.00 uur)
Lees ook:De Bakker laat zich in Zuid-Korea verrassen door een qualifier
Lees ook:Ook Arantxa Rus op dreef in oranje tennisweek en naar kwartfinale
Lees ook:Igor Sijsling boekt fraaie zege in tweede ronde Chuncheon
Lees ook:Misa Krajicek zet Olaru knap opzij in Poitiers

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>