Haase ziet vol goede moed uit naar 2014

Robin Haase dicht zichzelf aan het eind van 2014 een plek toe in de top dertig van de wereld. Hij hoopt als geplaatste speler aan een Grand Slam-toernooi mee te mogen doen. Hiervoor moet hij zich bij de beste 32 spelers van de wereld scharen; op dit moment staat hij op nummer 43. De afgelopen twee seizoenen is Haase niet geslaagd in deze doelstelling.

 

 

Dit keer heeft hij dan ook een andere voorbereiding gekozen op het seizoen: hij speelt bijvoorbeeld niet mee in het KNLTB Masters toernooi dat deze week in Rotterdam plaats vindt. In plaats daarvan heeft hij ervoor gekozen om te trainen in Dubai, waar hij onder andere als sparringpartner mag fungeren voor tennisicoon Roger Federer.

Bovendien heeft Haase goede kansen om veel ranglijstpunten te veroveren aan het begin van het kalenderjaar. Om dit te doen zal hij betere prestaties moeten behalen op toernooien dan in het afgelopen jaar, en daar lijkt alle mogelijkheid toe: in 2013 haalde hij tot aan Roland Garros slechts 1 halve finale (in Zagreb) en kwam 1 keer tot de kwartfinale (in Nice).

De toernooien waar hij dit de komende tijd zal moeten gaan waarmaken zijn de toernooien in Australië (Brisbane, Auckland en de Australian Open in Melbourne) en Zuid-Amerika (Buenos Aires, Rio de Janeiro en Sao Paolo); NIET het ABN-Amro World Tennis Tournament, dit laat hij tot teleurstelling van veel Nederlandse tennisfans aan zich voorbij gaan.

Voordeel voor de toernooi-organisatie in Rotterdam is dat ze met een gerust hart alvast een leuke muziekplaylist kunnen samenstellen…

Lees ook:Thiemo de Bakker handhaaft zich op wereldranglijst
Lees ook:De spelers die het tennisjaar 2014 kleur gaan geven: Grigor Dimitrov
Lees ook:Zware loting Wimbledon voor Haase en Bertens
Lees ook:Monfils reist in bloedvorm af naar Rotterdam
Lees ook:De knie van Robin Haase

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>