Uitslagen Australian Open: Dag 5

 

Dag 5 was dan eindelijk de laatste dag van extreme hitte in Melbourne. Nadat tientallen spelers en duizenden toeschouwers de afgelopen dagen zijn behandeld voor hun uitputtings- en uitdrogingsklachten en de temperatuur vanmiddag nog opliep tot 42 graden viel die gedurende de dag al terug, nadat er een paar regenwolken overvlogen, naar 25 graden. Dit weekend wordt verwacht dat het kwik niet verder zal oplopen dan 24 graden, ook volgende week blijft de warmte gemoedelijk en niet verstikkend. Één van de regenwolken die vandaag overvlogen kwam midden in de wedstrijd van Tomas Berdych, waarmee zowel Berdych zijn blijdschap niet opkon (“Ik kon eindelijk normaal gaan tennissen”) als het publiek: er was een dankbaar applaus van het hele stadion voor de heroïsche wolk die de grote boze zon verdreef. Berdych (7) won zijn wedstrijd overigens gemakkelijk in drie sets, evenals Ferrer (3) en Djokovic (2), met de uitschakeling van Damir Dzumhur, Jeremy Chardy en Denis Istomin als gevolg.

Ferrer zei na afloop dat het zijn beste wedstrijd tot nu toe was deze week. In de volgende ronde mag hij zichzelf wederom pogen te overtreffen in zijn partij tegen de Duitser Florian Mayer, die dit toernooi weer goed presteert met een gemakkelijke overwinning tegen Jerzy Janowicz (20): 7-5 6-2 6-2. Bijna was de als 19e geplaatste Kevin Anderson ook ten onder gegaan: hij gaf zijn tegenstander Edouard Roger-Vasselin een 2-0 voorsprong in sets en later zelfs nog een matchpoint voordat hij orde op zaken stelde met 3-6 4-6 6-3 7-6 (5) 7-5.

Ook bij de dames was er een partij waarin een matchpoint overwonnen werd, voordat er een omslag plaatvond: Na Li (4) wist in een hele spannende wedstrijd tegen Lucie Safarova (26) haar plek in de vierde ronde veilig te stellen met 1-6 7-6 (2) 6-3. Na afloop grapte ze bij het “on-court interview”: “Ik geniet deze week gewoon zo van het warme weer dat ik wel een derde set wilde spelen vandaag! Kunnen we nu in de schaduw gaan staan…?”.

De (door mij zo betitelde) matches of the day stelden ook niet teleur. Bij de dames was er de partij tussen Ana Ivanovic (14) en Samantha Stosur (17), waar Ivanovic na een zware strijd de thuisfavoriete naar huis wist te sturen met 6-7 (8) 6-4 6-2. Ook de ontmoeting der enkelhandige backhands vandaag was een spannende (en eindigde toch verrassend): mijn favoriet Tommy Robredo (17) versloeg de Fransman Richard Gasquet (9) met 2-6 7-5 6-4 7-6 (6). Van Robredo kunnen we in de volgende ronde weer een mooie enkelhandige battle verwachten – al zal het tempo wat hoger liggen: hem wacht Stanislas Wawrinka (8). Ik zeg het nog één keer: zou Robredo net als op Roland Garros vorig jaar echt kunnen stunten? 8-6 vijfde set tegen de Zwitser? Zou toch leuk zijn.

Overigens is Michaëlla Krajicek met partner Lucie Hradecka doorgedrongen tot de laatste 16 bij de damesdubbel, toch nog een Nederlandse stunt in de maak…?

Voor alle uitslagen van dag 5, KLIK HIER

Lees ook:WoensdagWeetje #1: Heftige Hitte!
Lees ook:Programma Dag 7 Australian Open
Lees ook:Programma Dag 3 Australian Open
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 4
Lees ook:Uitslagen Australian Open: Dag 7

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>