Söderling houdt zicht op Londen; Djokovic wint eenvoudig

Tennis; AlgemeenRobin Söderling heeft nog steeds zicht op de ATP World Tour Finals in Londen. In een rechtstreeks gevecht met Nikolaj Davydenko hield de Zweed de hoop op Londen levend. Dankzij een 6-3, 3-6 en 6-4 zege plaatste de verliezend finalist van Roland Garros zich voor de kwartfinale van het Masterstoernooi in Parijs Bercy. Het betekent eveneens de uitschakeling van Nikolaj Davydenko, die ook nog niet zeker is van een ticket voor de World Tour Finals.

Zes tennissers zijn inmiddels zeker van een startbewijs. Vooralsnog heeft de Rus wel de beste papieren. In de tussenstand staat hij zevende. Söderling staat negende en zal minimaal één plek moeten stijgen. De positie van Fernando Verdasco staat momenteel het meest op de tocht. De Spanjaard bezet momenteel de achtste stek. Ook hij heeft alles nog in eigen hand. In de achtste finales van Parijs moet hij afrekenen met Marin Cilic uit Kroatië. In theorie zouden Fernando Gonzalez uit Chili en Jo Wilfried Tsonga ook nog kans maken op Londen.

Söderling zal minimaal de finale moeten halen om zich te kwalificeren voor het jaarlijkse ‘toptennistoetje’. Dat zal nog een hele klus worden, want in de kwartfinale stuit hij op Novak Djokovic. De als derde geplaatste Serviër rekende in de derde schifting eenvoudig af met Arnaud Clement. De Fransman pakte slechts vier games: 6-2 en 6-2. Djokovic jaagt op de tweede plaats van de wereldranglijst, die momenteel in handen is van Rafaël Nadal.

Lees ook:Marin Cilic steekt Davydenko de helpende hand toe
Lees ook:Novak Djokovic bewijst Fernando Verdasco een goede dienst
Lees ook:Rafaël Nadal helpt landgenoot aan laatste ticket World Tour Finals
Lees ook:Federer loot Murray en Del Potro, Nadal versus Djokovic
Lees ook:ATP Finals: Favorietenrol voor oud-winnaars Federer en Djokovic

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>