ATP Finals: Favorietenrol voor oud-winnaars Federer en Djokovic

Kan Novak Djokovic de ATP World Tour Finals winnen? Het is één van de grote vragen voorafgaand aan de ATP Finals die morgen zullen beginnen. In de O2 Arena in Londen zullen Andy Murray en Juan Martin del Potro het spits afbijten. De andere partij in groep A gaat tussen nummer één van de wereld Roger Federer en de Spanjaard Fernando Verdasco.

Naast Federer is Novak Djokovic in mijn ogen de grootste favoriet. De als tweede geplaatste Nadal speelt de laatste tijd niet uitzonderlijk goed, terwijl Djokovic wel een goede vorm etaleerde. Hij won achtereenvolgens de toernooien in Basel en Parijs. In de finale in Basel versloeg hij toen Roger Federer. Daarnaast is de Serviër titelverdediger. In 2008 won hij de Tennis Masters Cup in Sjanghai. Het officieuze wereldkampioenschap heet met ingang van dit jaar de ATP World Tour Finals, kortweg ATP Finals. Met Londen is ook voor een nieuwe locatie gekozen.

Vorig jaar wist Djokovic in Sjanghai te zegevieren. In de finale versloeg hij destijds Nikolaj Davydenko. Ook dit jaar treffen beide opponenten elkaar, in ieder geval in de groepsfase. In groep B zijn ook Rafaël Nadal (2e geplaatst) en Robin Söderling terechtgekomen.

Söderling dankt zijn entree in Londen aan het afzeggen van Andy Roddick. Daardoor doet geen enkele Amerikaan mee aan de titanenstrijd. Het officieuze WK lijkt sowieso een Europees feestje te worden. De Argentijn Juan Martin del Potro is de enige speler komende week die niet in Europa is geboren.

Naast Djokovic liet Federer zich in voorgaande jaren ook al tot officieus wereldkampioen kronen. De Zwitser won twee maal in Houston (2003 en 2004) en twee maal in Sjanghai (2006 en 2007). Er zijn nog twee oud-winnaars die nog steeds een profbestaan hebben. Dat zijn Lleyton Hewitt (2001 in Sydney en 2002 in Sjanghai) en David Nalbandian. De door blessures geplaagde Argentijn zegevierde in 2005 ook in Sjanghai.

Lees ook:Federer loot Murray en Del Potro, Nadal versus Djokovic
Lees ook:Nikolaj Davydenko pakt met ATP Finals zijn eerste grote prijs
Lees ook:Novak Djokovic is de man in vorm
Lees ook:Rafaël Nadal helpt landgenoot aan laatste ticket World Tour Finals
Lees ook:Federer en Del Potro ten koste van Murray naar halve finales

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>