Robin Haase luistert rentree in Jersey op met overwinning

HaaseRobin Haase is na een slepende knieblessure back in business. De Hagenaar bekroonde zijn rentree op  Jersey met een overwinning. In de tweede ronde van het kwalificatietoernooi voor het Britse challengertoernooi  (42.500 dollar) versloeg Haase de Fransman Jean-Noel Insausti. De standen van de twee sets zijn 6-2 en 6-4. In de eerste ronde had Haase een bye. Met zijn eerste zege scheidt hem nog één zege van het hoofdtoernooi.

Haase is ruim een jaar niet in actie gekomen op de tour. Zijn laatste toernooi was de challenger in Ljubjana, waar hij in de halve finale uitgeschakeld werd. De rentree van de tennisser uit Den Haag was al een tijdje op handen. Zijn coach Dennis Schenk liet in de media al enkele malen doorschemeren dat een rentree niet ver weg was. Ook fungeerde hij al als sparringpartner in de trainingsweek van het Davis Cupteam, voorafgaand aan het duel met Frankrijk.

Haase beschikt over een beschermde status. De komende maanden kan hij zich acht maal inschrijven als nummer 101 van de wereldranglijst. Waarschijnlijk zal hij dus op de Australian Open mee kunnen spelen. Zijn hoogste positie was de 56e plaats in april 2008. Goed nieuws dus voor het Nederlandse tennis. Hopelijk blijft de knie zich goed houden en blijft een negatieve reactie uit. Op Tennis.blog.nl gaan we zijn verrichtingen natuurlijk op de voet volgen.

Lees ook:Robin Haase overleeft kwalificaties op Jersey
Lees ook:Robin Haase sneuvelt op Jersey in halve finale
Lees ook:Robin Haase in drie sets langs graadmeter Navarro
Lees ook:Robin Haase in twee sets naar halve finale Jersey
Lees ook:Richel Hogenkamp slaat Australische topseed uit toernooi Bendigo

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>