Robin Haase sneuvelt op Jersey in halve finale

HaaseRobin Haase is in de halve finale van de challenger op Jersey gestrand. De 22-jarige landgenoot die deze week voor het eerst in veertien maanden op een toernooi uitkwam, verloor in de semifinale van Stephane Robert. De Fransman haalde met moeite de eerste set binnen, om vervolgens door te stomen naar de zege: 5-7 en 2-6.

Desondanks mag Haase tevreden terugkijken op het toernooi. Hij overleefde de kwalificaties en behaalde, mede dankzij een walkover in de tweede ronde, de halve finales. Daarmee vergaart hij dertig ATP-punten voor de ranking. Haase heeft momenteel helemaal geen ranking. Wel geniet hij een beschermde status. Hij mag zich voor acht toernooien inschrijven.

Lees ook:Robin Haase sneuvelt na twee tiebreaks in halve finale Helsinki
Lees ook:Novak Djokovic kan Andy Murray passeren op wereldranglijst
Lees ook:Robin Haase donderdagavond laat in actie tegen James Blake
Lees ook:Robin Haase in twee sets naar halve finale Jersey
Lees ook:Wozniacki naar derde stek op mondiale ranking

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Robin Haase sneuvelt op Jersey in halve finale

  1. André

    Interessant! Hij mag zich voor acht toernooien inschrijven zonder puntverlies, of wat zijn de voorwaarden?

      /   Reply  / 
    1. Edward Doelman

      Beste André,

      Voor zover ik weet mag Haase zich de komende maanden voor acht toernooien inschrijven. Hij wordt alleen tot hoofdtoernooien toegelaten op basis van de ranking die hij na het laatste toernooi (Ljubljana, vorig jaar september) had. Dat is volgens mijn informatie de 101e plaats. Met een ATP-101 wordt hij dus rechtstreeks toegelaten tot de Australian Open.

      In die acht toernooien zal Haase echter wel prestaties neer moeten zetten. Wanneer hij er acht keer in de eerste ronde uit zal vliegen, dan zal hij niet erg veel stijgen op de ranking en zich dan via challengers verder omhoog moeten knokken. Duidelijk zo?

        /   Reply  / 
      1. Stepanek

        Ik denk dat ik je uitleg begrijp, ja. “Beschermde ranking” betekent dus een ranking die voor inschrijving beschermd is. Zijn werkelijke ranking is nu 600+ en als hij er steeds uitvliegt, krijgt hij maar 1 punt per toernooi. Wel fantastisch dat we twee heren in de Australian Open hebben! Ik denk dat 2010 een prachtig jaar voor het Nederlandse tennis gaat worden.

          /   Reply  / 
        1. Edward Doelman

          Precies! Maar laten we nog even een slag om de arm houden. In theorie zou De Bakker nog terug kunnen vallen naar de 105e plaats op de wereldranglijst. En we weten niet hoe de knie van Haase zich gaat houden. Maar waarschijnlijk hebben we wel twee mannen in het hoofdstoernooi van de Australian Open.

          En laten we inderdaad hopen dat 2010 een prachtig jaar wordt voor het Nederlandse tennis…

            /   Reply  / 
  2. André

    Aha! Ja, natuurlijk kan De Bakker nog terugvallen! Ik dacht dat, omdat hij al zeker lijkt van de Australian Open en nu vakantie viert, de “inschrijfdatum” voor de eerste 104 op de ATP-lijst al verstreken was. Niet dus?

    Ik zag trouwens dat Stepanek deze computer eerder had gebruikt. Excuses voor de verwarring.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>