Sluiter en Sijsling solide naar tweede ronde challengers

RaemonsluiterRaemon Sluiter (foto) en Igor Sijsling hebben vanmorgen de tweede ronde bereikt van een ATP-challenger. Beide tennissers versloegen hun voor mij onbekende opponenten in twee sets.

Raemon Sluiter speelt deze week in Astana in Kazachstan. In de eerste ronde had hij alleen de eerste set wat te stellen met de Kazach Syrym Abdukhalikov. Nadat hij het eerste bedrijf met 6-4 naar zich toetrok, stoomde de Rotterdammer door naar de zege: 6-0. In de tweede ronde treft Sluiter de winnaar van de partij tussen de als 8e geplaatste Mikhail Kukushin of de Pierre-Ludovic Duclos. In Astana wordt 125.000 dollar aan prijzengeld verdeeld.

Igor Sijsling zit momenteel in het Zuid-Koreaanse Chuncheon (100.000 dollar). Deze landgenoot speelt de laatste weken heel solide. In de eerste ronde rekende hij in ieder geval af met de Tsjech Pavel Snobel. Het werd 6-3 en 6-4 voor Sijsling. In de partij om een plaats bij de laatste acht treft Sijsling de winnaar van het Slowaakse onderonsje tussen Martin Klizan en Lukas Lacko (3). Hopelijk kan Sijsling deze week ook eens verder komen dan een tweede ronde. Wellicht geeft het hem een boost en kan hij zich verder opwerken op de wereldranglijst. Het zou hem in ieder geval vaker rechtstreeks toegang verschaffen voor de hoofdschema’s van challengers.

Thiemo de Bakker is overigens als eerste geplaatst in de Zuid-Koreaanse stad. De kersverse tophonderspeler speelt morgen tegen qualifier Woong-Sun Jun uit Zuid-Korea.

Lees ook:Raemon Sluiter komt in tweede ronde Astana tekort
Lees ook:Sluiter en Haase in kwalificaties ATP-toernooi Zagreb
Lees ook:Raemon Sluiter in Duitsland naar kwartfinale
Lees ook:Sluiter en Sijsling in hoofdtoernooi Sarajevo
Lees ook:Igor Sijsling bij beste tweehonderd tennissers ter wereld

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>